Nieuws 18 aug 2018 Imre Himmelbauer 4

10 films op Netflix die je als sportliefhebber gezien moet hebben

Als sportliefhebber kijk je natuurlijk het liefste naar je favoriete sporten. Maar helaas is er niet altijd een mooi potje voetbal, een goede tenniswedstrijd of een grote ronde op tv. Toch kun je ook dan prima aan je sporttrekken komen. Op Netflix staan namelijk genoeg films voor mensen die van sport houden. Deze tien films kun je wat ons betreft niet missen als sportliefhebber.

1. Rush

Een film voor de echte Formule 1 fans. Rush behandelt de rivaliteit tussen de coureurs Niki Lauda en James Hemsworth. Lauda is een wat stille, conservatieve coureur. Hemsworth is precies tegenovergesteld aan hem: Hunt leeft als een superster die houdt van alle aandacht en is best roekeloos. We willen niet te veel verklappen, maar beide coureurs moeten flink wat strijd leveren om hun leven op de baan te houden.

Rush – Trailer #1

The first trailer for director Ron Howard’s racer biopic Rush.

2. Becoming Zlatan

Vind je Zlatan Ibrahimovic ook zo’n legende? Wij ook. Daarom waren wij ook heel blij toen in 2016 een documentaire uitkwam over de Zweedse voetballer. De film volgt Zlatan van zijn jonge jaren bij Malmö FF en Ajax tot zijn doorbraak bij Juventus. Naast de Zweedse voetballer zelf doen ook onder meer Leo Beenhakker, Marco van Basten en Andy van der Meyde mee in Becoming Zlatan. Een Netflix aanrader voor iedereen die wat meer wil weten over deze fantastische voetballer!

BECOMING ZLATAN – Officiële NL trailer

Op 13 en 15 februari 2016 exclusief te zien bij Pathé: https://www.pathe.nl/film/21733/becoming-zlatan Een portret van de Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic aan de vooravond van zijn glorieuze carrière. Uniek archiefmateriaal laat een jonge Zlatan zien, die openhartig vertelt over zijn leven.

3. Coach Carter

Al meer dan eens is de discussie opgelaaid: is het geoorloofd om sporters minder aan school te laten doen zodat ze zich volledig op de sport kunnen focussen? Coach Ken Carter lijkt in ieder geval te denken van niet. Hij laat de spelers van zijn basketbalteam een academisch contract tekenen. Als ze het te slecht op school doen, mogen ze niet basketballen. Zorgt de discipline buiten het veld er ook voor dat de basketballers het beter doen op het veld?

Coach Carter – Trailer

Academy Award nominee Samuel L. Jackson stars in the inspiring true story of controversial high school basketball coach Ken Carter, who benched his entire undefeated team for poor academic performance, in order to teach his players the importance of education.

4. Friday Night Lights

Ben je meer fan van het American Football? Ook dan is er een film op Netflix voor jou! Friday Night Lights volgt de coach van een high schoolfootballteam in Odessa. Alle hoop van het financieel geruïneerde stadje is gevestigd op hun team, dat elke vrijdagavond een wedstrijd speelt.

No Title

No Description

5. Stronger Than The World: The Story Of José Aldo

Een echte rise to the top. In deze biografische film zoekt José Aldo na een moeilijke jeugd zijn heil in de sport. Hij strijdt met zijn eigen demonen en met zijn tegenstanders in zijn streven om mixed martial arts kampioen te worden.

Stronger Than The World: The Story Of José Aldo Teaser Trailer [HD]

Subscribe to our channel: http://goo.gl/HNyuHY Watch the all new teaser trailer for ‘Mais Forte Que O Mundo: A História De José Aldo’ (Stronger Than The World: The Story Of José Aldo). A biopic inspired by the life and legend of José Aldo, mixed-martial arts fan favorite underdog and number one pound-for-pound Featherweight champion.

6. Icarus

Documentaires zijn vaak een beetje saai en iets te informatief. Maar Icarus niet. Deze Netflix film volgt Bryan Fogel, een filmmaker en amateurwielrenner, tijdens zijn onderzoek naar illegale doping in de sport. Hij verbindt zich daarbij aan de Russische wetenschapper en klokkenluider Grigory Rodchenkov. Icarus is een van de weinige documentaires die informatief is en je aandacht toch als een thriller weet vast te houden.

Icarus | Official Trailer [HD] | Netflix

Filmmaker Bryan Fogel sets out on a mission to learn about performance-enhancing drugs in sports. What he ends up discovering is far bigger than anyone could have even imagined. Icarus on Netflix August 4, 2017.

7. The Battered Bastards of Baseball

Nog voordat doping en bakken met geld de sport overnamen, was er in de jaren 70 een echt onafhankelijk honkbalteam. The Battered Bastards of Baseball volgt de Portland Mavericks, een inmiddels niet meer bestaand team dat vijf seizoenen in de lagere divisies van het Amerikaanse honkbal speelde. De film gaat niet over professionalisme of alles overhebben voor de sport, maar wel over een heel bijzonder team met heel bijzondere spelers. Een aanrader als je naar een ander soort sportfilm op zoek bent.

The Battered Bastards of Baseball | Official Trailer [HD] | Netflix

Official Trailer for The Battered Bastards of Baseball, a Netflix original documentary. This is the colorful true story of the Portland Mavericks, a scrappy, independent baseball team of underdogs started by actor Bing Russell in the 1970s. Streaming only on Netflix beginning July 11.

8. Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story

Het dopingschandaal van Lance Armstrong is misschien wel het grootste schandaal in de recente sportgeschiedenis. De man die zeven keer achter elkaar de Tour de France won, moest al zijn titels inleveren en bleef met niets achter. Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story probeert het verhaal achter dit schandaal te vertellen. Het vuile spel en de steeds extremere maatregelen van Armstrong komen goed aan het licht in deze goede documentaire van BBC4 en gewoon op Netflix te kijken.

Stop At Nothing: The Lance Armstrong Story | Trailer

This is an intimate but explosive story about the man behind the greatest fraud in sporting history. Lance Armstrong enriched himself by cheating his fans, his sport and the truth. But the former friends whose lives he destroyed would prove to be his nemesis.

9. Pony Excess

College Football lijkt van buiten prachtig, maar het wereldje stinkt. In Pony Excess hoe de Southern Methodist University begin jaren 80 het beste Football team van het land in elkaar zet. En omdat je studenten niet met hard geld mag betalen, gebruikt men omkoping en lokkertjes om de beste spelers toch naar hun universiteit te krijgen. Een even bizarre als interessante blik op een voor ons onbekende wereld.

Video: Trailer for Pony Excess, the ESPN documentary about SMU’s death penalty sentence

Southern Methodist University once had the best football team “money could buy.” Here’s a trailer that looks into the huge scandal that ultimately led to a death penalty sentence for SMU’s football team…. Read the full story at http://www.pegasusnews.com/news/2010/dec/03/video-pony-excess-espn-documentary-smu-football/ Here is the trailer for the ESPN documentary series 30 for 30, Pony Excess.

10. The Two Escobars

Pablo Escobar en Andrés Escobar: de één een schatrijke drugsbaron, de ander een profvoetballer. De twee hadden verder niets in gemeen, maar de film The Two Escobars legt toch een interessante link: die tussen het Colombiaanse drugsgeld en de opkomst van het Colombiaanse voetbal in de jaren 90. Voetbalclubs bleken voor durgskartels een geweldige geldwasserette, waar zwart geld prachtig wit kon worden gewassen. Een prachtig inkijkje in een van de meest geruchtmakende periodes van het Colombiaanse voetbal.

The Two Escobars – Official Trailer (Pablo Escobar Vs Andres Escobar)

The fascinating tragic stories of drug kingpin Pablo Escobar and soccer player Andres Escobar. Pablo Escobar was the richest, most powerful drug kingpin in the world, ruling the Medellín Cartel with an iron fist. Andres Escobar was the biggest soccer star in Colombia. The two were not related, but their fates were inextricably-and fatally-intertwined.

Reacties 0
Reageer op artikel:
10 films op Netflix die je als sportliefhebber gezien moet hebben
Sluiten