Deze 5 clubs hebben het meeste kans om de Champions League te winnen

De Champions League, de heilige graal van het Europese voetbal.  Elk jaar doen er 32 teams mee aan het hoofdtoernooi in de hoop om aan het eind van de rit de trofee in handen te hebben. Maar welke clubs maken echt kans om het Europese miljoenenbal te winnen? Wat ons betreft kun je je geld het best op een van deze vijf clubs inzetten.

1. Real Madrid

Geen lijst met Champions League kanshebbers is compleet zonder Real Madrid. De Madrilenen hebben al een flinke tijd geen La Liga titel meer gewonnen, maar de Europese topcompetitie blijkt jaar op jaar hun domein. Real heeft al drie jaar op rij de grote trofee gewonnen en in totaal staan er 13 CL bekers in de kast van Los Blancos. Precies daarom kun je Real nooit wegcijferen als kanshebber.

2. Juventus

Juventus was na het Calciopoli-schandaal een tijdje niet meer de meest dominante ploeg in het Italiaanse voetbal, maar de Oude Dame is inmiddels helemaal terug. De club uit Turijn heeft inmiddels al zeven seizoenen op rij het landskampioenschap gewonnen. En met twee Champions League finales in de laatste vier doet Juve het ook op Europees gebied goed. Kan het team met de kersverse aanwinst Cristiano Ronaldo een stapje verdergaan en de trofee binnenslepen?

Champions League

3. Atlético Madrid

Na jaren van dominantie van FC Barcelona en Real Madrid is er met Atlético Madrid eindelijk een nieuwe, derde titelkandidaat in Spanje bij gekomen. Maar ondanks hun wederopstanding en geweldige elftal bleef een CL trofee tot nu toe uit. De laatste jaren bereikten de Madrilenen twee keer de finale, maar beide keren werden ze afgetroefd door stadsgenoot Real. Zowel trainer Diego Simeone als de spelers van Atléti zullen dan ook hongerig zijn naar succes op het hoogste Europese niveau.

4. Paris Saint-Germain

Money makes the world go around. Dat moet de sjeik achter Paris Saint-Germain hebben gedacht toen hij de club een aantal jaar geleden overnam. Wat je er ook van vindt, hij heeft zijn gelijk gekregen: de Parijzenaren zijn inmiddels onverslaanbaar in de Franse Ligue 1 en bouwen elk jaar aan een beter elftal. Inmiddels heeft PSG een team dat vol zit met sterren, zoals Edinson Cavani, Gianluigi Buffon, Kylian Mbappé en natuurlijk Neymar. Het Europese succes lijkt dan ook maar een kwestie van tijd voor Paris.

5. Manchester City

Na een lange afwezigheid zagen we afgelopen seizoen eindelijk weer eens een Engelse ploeg in de finale van de Champions League. Liverpool mocht zijn eerste CL finale sinds 2007 spelen, maar Real Madrid was met 3-1 te sterk. Toch is het niet Liverpool, maar Manchester City dat wij als de grootste kanshebber zien. De Citizens hebben namelijk alles: een toptrainer, een fantastische ploeg, een groot stadion en bakken met geld. Het is wat ons betreft dan ook een raadsel dat City het de laatste jaren relatief zo slecht heeft gedaan in Europa. Met zo’n ploeg kan het niet fout blijven gaan voor de ploeg van Pep Guardiola.

Champions League
Reageer op artikel:
Deze 5 clubs hebben het meeste kans om de Champions League te winnen
Sluiten