Voetbal 16 nov 2018 Jelle van Es

5 prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden

Een vriendschappelijke wedstrijd is een mooie manier voor teams om een beetje in vorm te komen en te leren hoe de spelers elkaar beter kunnen maken. Na afloop vergeet je de wedstrijden vaak snel, want het gaat vaak nergens over. Soms is dat jammer, want er wordt wel eens een mooi doelpuntje gemaakt. Dit zijn een paar van de mooiste goals in een vriendschappelijke wedstrijd.

Prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden: Chris Eagles van Manchester United

Steeds meer Engelse clubs gebruiken het voorseizoen voor een reisje naar China. Die markt is namelijk erg groot en voetbal wordt steeds populairder, wat weer voor sponsorinkomsten zorgt. In 2007 deed Manchester United dat en speelde het onder andere tegen Shenzen. Een makkelijke overwinning, maar dit doelpunt van Chris Eagles is wel heel lekker.

Chris Eagles goal v FC ShenZhen

Cracking goal from Chris Eagles from Man United’s Asia tour.

Prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden: Thierry Henry van Arsenal

De Fransman Thierry Henry is één van de beste spelers die ooit voor Arsenal is uitgekomen. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen Weiz liet hij zien hoe goed hij eigenlijk was.

Thierry Henry – His Best Goal ever

made by Thierry Henry

Prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden: Didier Drogba van Chelsea

Onlangs zette Didier Drogba een punt achter zijn imposante carrière. Daarbij beleefde hij zijn beste tijd bij Chelsea. Met de Londenaren wist hij uiteindelijk de Champions League te winnen. In 2009 speelde hij een vriendschappelijke wedstrijd tegen AC Milaan, waarbij hij dit belachelijk mooie doelpunt wist te scoren.

Drogba 26 Meter Goal Against AC Milan. Chelsea Pre-Season 2009 (HD)

Amazing Goal from Ace Striker Didier Drogba !

Prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden: Filippo Inzaghi voor AC Milan

Filippo Inzaghi is een clubicoon van AC Milan, waarbij hij bekend stond als iemand die altijd een lullig doelpunt maakte van dichtbij. Iemand die altijd op de juiste plek op het juiste moment stond. In een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Barcelona bewijst hij dat hij het ook anders kan.

Super Pippo inzaghi Goal on Barcelona – 25/08/2010

Gamper Cup 2010 Friendly Match

Prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden: Hugo Almeida voor FC Porto

Als je aan de mooiste vrije trap die ooit gescoord is denkt, dan gaan de gedachten al snel uit naar Roberto Carlos tegen Frankrijk (ook een vriendschappelijke wedstrijd, maar dan op interland-gebied). Het doelpunt van Hugo Almeida van FC Porto in een wedstrijd tegen Inter Milan komt daar heel dicht bij.

Hugo Almeida – Bojardo Inter Milão – F.C.Porto

Bojardo de Hugo Almeida

Reageer op artikel:
5 prachtige goals in vriendschappelijke wedstrijden
Sluiten