5 redenen waarom Feyenoord dit jaar (geen) kampioen wordt

Na het geweldige kampioensseizoen 2016/2017 was de vierde plaats van het vorige seizoen wat teleurstellend voor Feyenoord. De vraag is nu: kunnen de Rotterdammers zich herstellen en weer meestrijden om de landstitel? Vijf redenen waarom Feyenoord dit jaar (geen) kampioen wordt

1. De selectie is er niet veel beter op geworden

Waar PSV en vooral Ajax druk bezig zijn geweest op de transfermarkt, heeft Feyenoord zich nogal rustig gehouden. De Rotterdammers hadden zich vorig jaar al voor dit seizoen verzekerd van de diensten van Yassin Ayoub en ook Jordy Clasie is gehuurd, maar dat is het wel. Aangezien de selectie het vorig jaar niet wist te bolwerken, hadden we eigenlijk wel wat nieuw bloed bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst verwacht. Misschien slaat technisch directeur Martin van Geel op het laatste moment alsnog toe, maar we horen tot nu toe weinig over transfers in Rotterdam-Zuid. Zonde!

2. Giovanni van Bronckhorst zit al een tijdje bij Feyenoord

Trainer Van Bronckhorst heeft ten opzichte van zijn collega’s bij Ajax en PSV het voordeel dat hij al een tijdje de baas is in de Kuip. Hij kent de selectie en heeft de ploeg al ruime tijd naar zijn hand gezet. De ploeg kent hem en hij kent de ploeg. Dat is goed voor de onderlinge communicatie en de relaties met de spelers.

Feyenoord

3. Het begin is verschrikkelijk

Aiaiai, wat kunnen we nog zeggen over het begin van Feyenoord? De Rotterdammers begonnen nog wel met het winnen van de Johan Cruijff schaal, maar daarna ging het bergafwaarts. De ploeg zette zichzelf in de voorronde van de Europa League volledig voor paal tegen het kleine AS Trenčín en ook in de Eredivisie liep de eerste wedstrijd uit op een fiasco. Pijnlijk!

4. Feyenoord heeft geweldige supporters

Als er een aanhang in de Eredivisie is die fanatiek is, dan is het die van Feyenoord. Het Legioen kan mopperen, maar als het eropaan komt zijn de supporters er altijd. De Kuip kan daardoor een echt fort worden, een stadion waar geen ploeg zeker is van de winst. Gaan de thuiswedstrijden de doorslag geven voor de Rotterdammers?

5. Feyenoord speelt (waarschijnlijk) geen Europees voetbal

Elk nadeel heeft z’n voordeel, zullen we maar zeggen. Door de enorme nederlaag tegen AS Trenčín in de voorronde van de Europa League, komt Feyenoord dit seizoen waarschijnlijk niet uit in Europees verband. Alleen als Feyenoord in de Kuip met meer dan vier goals verschil weet te winnen, komt de ploeg van Van Bronckhorst in aanmerking voor Europees voetbal. Dat is anders bij Ajax en PSV, waar Champions League voetbal lonkt. Dat is goed voor de inkomsten, maar de extra wedstrijden zijn vermoeiend. En daar hebben de mannen van Van Bronckhorst waarschijnlijk dus niet mee te kampen.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom Feyenoord dit jaar (geen) kampioen wordt
Sluiten