5 redenen waarom PSV dit jaar (geen) kampioen wordt

PSV verdedigt dit jaar zijn landstitel en is de laatste vier jaar drie keer landskampioen geworden. Alleen in het seizoen 2016/2017 ging de titel naar Feyenoord in plaats van Eindhoven. Gaan de Boeruh het dit jaar weer flikken? 5 redenen waarom PSV dit jaar (geen) landskampioen wordt.

1. De selectie is ondanks de vertrekken op peil gebleven

Na een kampioensjaar in de Eredivisie kun je erop wachten dat je selectie snel uitgedund is. Dat was dit jaar bij PSV niet anders: de Eindhovenaren kunnen niet meer beschikken over basisspelers Marco van Ginkel (terug naar Chelsea), Santiago Arias (vertrokken naar Atlético Madrid) en Joshua Brenet (naar TSG Hoffenheim). Toch heeft de club het niveau van de selectie aardig op peil weten te houden. Met Ryan Thomas en Denzel Dumfries zijn prima vervangers gehaald voor Van Ginkel en Arias. En met Angeliño voor Brenet hebben de Brabanders misschien wel aan kwaliteit gewonnen. Puik werk van de clubleiding!

2. Trainer Phillip Cocu is vertrokken

Waar voor de vertrekken binnen de selectie goede vervangers zijn gekomen, zijn we nog huiverig voor de nieuwe coach Mark van Bommel. Hij is natuurlijk een kind van de club, maar qua ervaring bij grote elftallen heeft hij de schijn tegen. Ook de naar Fenerbahçe vertrokken Phillip Cocu had in zijn debuutseizoen weinig ervaring op het grote podium. PSV werd in dat seizoen na veel ups en downs uiteindelijk vierde.

PSV

3. PSV verloor zijn eerste officiële wedstrijd…

De eerste klap is een daalder waard, is de veelgehoorde uitspraak. Maar voor PSV liep de eerste wedstrijd van het seizoen uit op een deceptie. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal verloren de mannen van Mark van Bommel op penalty’s van bekerwinnaar Feyenoord. Kersverse aankoop Angeliño had de kans om de Eindhovenaren naar de eerste prijs van het seizoen te schieten, maar hij mikte zijn strafschop naast het doel. Vrijwel direct na de wedstrijd bood hij op Instagram zijn excuses aan.

I apologise to my team-mates and the fans for letting them down..sorry guys😶

Een bericht gedeeld door Angelino (@angelino_69) op

4. …maar speelde die wedstrijd wel goed

Toch was de wedstrijd tegen Feyenoord niet alleen maar negatief te noemen. PSV speelde een stuk beter dan Feyenoord en de Rotterdammers mochten van geluk spreken dat zij het tot penalty’s hadden gehaald. Als de ploeg van Van Bommel dit voetbal blijft spelen, zouden de overwinningen vanzelf moeten komen.

5. PSV speelt dit seizoen sowieso Europees voetbal

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal mag de kampioen niet rechtstreeks de Champions League in. In plaats daarvan moet PSV voorrondes spelen. Toch weten de Eindhovenaren al zeker dat zij dit seizoen Europees voetbal spelen. Bij verlies in de voorronde staat het team uit de Lichtstad in de Europa League, bij winst komen de Eindhovenaren uit in de Champions League. Leuk voor de extra inkomsten, maar voor de spelers betekent het extra wedstrijden. Bij medetitelkandidaat Ajax lonkt Europees voetbal ook, maar na de wedstrijd tegen AS Trenčín lijkt de Europa League voor concurrent Feyenoord ver weg. Helpt dat verschrikkelijke resultaat Feyenoord op de lange termijn aan de landstitel?

Reageer op artikel:
5 redenen waarom PSV dit jaar (geen) kampioen wordt
Sluiten