5 redenen waarom Ronaldo (niet) beter is dan Messi

Het is het voetbaldebat van deze eeuw: wie is beter, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? Waar vroeger altijd een paar voetballers in aanmerking kwamen voor de titel ‘beste voetballer van de wereld’, is het tegenwoordig een tweestrijd tussen de Argentijn en de Portugees. Hier zijn vijf redenen waarom Ronaldo (niet) beter is dan Messi.

1. Ronaldo heeft het bij verschillende clubs laten zien

Waar heeft Messi laten zien wat hij kan? Bij FC Barcelona. Nergens anders. Natuurlijk is het nog steeds bijzonder wat de Argentijnse aanvaller daar bij elkaar voetbalt, maar het bokst niet op tegen het moyenne van zijn Portugese aartsrivaal. Die heeft indruk gemaakt bij Sporting Portugal, Manchester United en Real Madrid. Ook de eerste indruk bij zijn nieuwe club Juventus is hoopgevend.

2. Messi is minder egoïstisch

We kunnen veel positiefs over Ronaldo zeggen, maar erg bescheiden vinden we hem niet. De aanvaller van Juventus stond er vooral in zijn tijd bij Real Madrid om bekend om liever zelf te schieten dan de bal af te spelen aan een ploeggenoot. We snappen dat Ronaldo veel scoort en dat hij zijn aantal goals graag op peil wil houden, maar dat moet niet ten koste gaan van zijn medespelers.

Cristiano Ronaldo

3. Ronaldo kan beter koppen

Messi kan enorm veel, maar koppen gaat de kleine aanvaller minder goed af. Hij heeft er de lengte niet voor en maakt dat ook niet goed met een enorme sprong à la Tim Cahill. Ronaldo daarentegen is én groot én springt enorm hoog. Het is misschien maar een klein aspect van het spel, maar een coach die zijn ploeg graag veel voorzetten laat geven, zal liever Ronaldo dan Messi in zijn ploeg opstellen.

4. Messi heeft niets gewonnen met de nationale ploeg

De trofeeënkast van Messi is goed gevuld, maar een beker met de nationale ploeg is de Argentijn altijd ontgaan. Vier keer werd hij tweede: drie keer op de Copa America en één keer op het WK. Maar de hoofdprijs won hij nooit. Dat is bij CR7 toch anders: in 2016 won hij het EK met Portugal door in de finale Frankrijk te verslaan.

France vs Portugal 0-1 – EURO 2016 Final – Highlights (English Commentary) UHD 4k

Highlights. English Commentary. ► Facebook Page: https://www.facebook.com/gugatv22/ ► INSTAGRAM: https://www.instagram.com/gugatv22/ ► Backup channel: https://goo.gl/Jx9HTI ► Twitter: https://twitter.com/GugaRK22 Make a donation: https://www.paypal.me/gugatv22 © For copyright issues, please mail me here: ricardokaka8rk8@gmail.com

5. Ronaldo is sterker

Op techniek en inzicht valt er te twisten over wie de betere voetballer is, maar op het gebied van fysiek is er geen twijfel over mogelijk. Cristiano is sterker, rent sneller, springt hoger en is moeilijker van de bal af te zetten. Messi kan zijn tegenstanders misschien wel met mooie dribbels uitspelen, maar tegen een goede schouderduw is hij niet opgewassen.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom Ronaldo (niet) beter is dan Messi
Sluiten