5 redenen waarom Tom Dumoulin de Tour de France volgend jaar wel wint

Tom Dumoulin liep dit jaar net de Tour de France mis. Hij reed de hele ronde fantastisch en bleef zelfs Chris Froome voor, maar moest aan het eind toch zijn meerdere erkennen in Sky-renner Geraint Thomas. Maar volgend jaar gaat het wat ons betreft wel lukken. Dit zijn vijf redenen waarom Tom Dumoulin de Tour de France volgend jaar wel gaat winnen.

1. Froome is niet meer onaantastbaar

De laatste twee jaar leek Froome gewoon niet bij te houden. De Engelsman sloeg met zijn geweldige ploeggenoten van Team Sky de Tour dood. 2018 was wat dat betreft een hoopgevend jaar. Opeens bleek Froome ook gewoon een mens, want hij moest in zowel nummer twee Dumoulin als in winnaar en ploeggenoot Geraint Thomas zijn meerdere erkennen. Dat geeft hoop voor de volgende Ronde van Frankrijk!

2. Dumoulin kan met de druk omgaan

Toen hij in 2017 de Giro d’Italia op zijn naam schreef, stond er nog weinig druk op Turbo Tom. De verwachtingen waren niet heel hoog. In 2018 waren ze dat wel en ook toen heeft hij gepresteerd. Een tweede plek in zowel de Tour als de Giro kun je immers niets anders dan een topprestatie noemen. De druk blijkt dus bijna geen rol te spelen.

Tom Dumoulin

3. Dumoulin gaat zich concentreren op de Tour de France

In plaats van twee rondes te rijden, gaat De Vlinder van Maastricht zich nu volledig focussen op de Tour. Met een grote ronde minder in z’n benen kan het eigenlijk alleen maar beter gaan voor Dumoulin. En als hij dit jaar met twee grote rondes al twee keer tweede werd, wat is er dan mogelijk als hij er maar één rijdt?

4. Dumoulin is een all-rounder geworden

Waar hij vroeger nog wel wat moeite had met bijvoorbeeld klimmen, is Tom nu gewoon overal goed in. Natuurlijk, zijn specialiteit blijven tijdritten. Daarin is hij nog altijd zo goed als onverslaanbaar. Maar afgelopen Tour stond hij ook gewoon zesde in het bergklassement. Chapeau!

5. Er doen veel Nederlanders mee in de top

De laatste jaren is het niveau van de Nederlandse wielrenners behoorlijk gestegen. Bij de Tour hadden we zelfs twee Nederlanders in de top 5, want naast de tweede plaats van Dumoulin werd ook Steven Kruiswijk ‘gewoon’ vijfde. Toen Straaljager Tom vorig jaar de Giro won, kreeg hij ook hulp van wat landgenoten. En ook het niveau van de Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo wordt elk jaar hoger. Die hulp kan met dit hoge niveau dus eigenlijk alleen maar beter worden.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom Tom Dumoulin de Tour de France volgend jaar wel wint
Sluiten