Voetbal 26 okt 2018 Jan De Raab

Aan alles komt een eind, ook aan de carriere van Robin van Persie

Het is zover. Robin van Persie gaat stoppen met voetbal op het hoogste niveau. Nadat hij bij de onderhandelingen met Feyenoord destijds al had aangegeven voor 18 maanden zich aan de club te verbinden, is het onvermijdelijke moment aangekomen dat hij ook daadwerkelijk stopt. Na ruim achttien jaar actief te zijn geweest als profvoetballer zullen we vanaf volgend seizoen geen van Persie meer op het veld zien staan in de Eredivisie.

Geen verrassing voor Feyenoord

Voor het management van de Rotterdamse club is het geen verrassing. Toch twijfelde hij op het einde van het vorige seizoen, maar het hoge woord is er dan toch uit. Toch zou de Feyenoorder zo aan de slag kunnen bij een Europese club. Op zich is dat niet gek. Van persie bekeert nog altijd in topvorm en kan bogen op een zeer ruime ervaring in het professionele voetbal.

Robin van Persie

Van Persie: Feyenoord gaf me rust

Van Persie is bij Feyenoord als het ware tot rust gekomen. Hij wil zijn gezin niet  weer een verhuizing aan doen, zijn zoon speelt daarnaast in de jeugdopleiding van Feyenoord en ook zijn dochter is bezig met sport. Kortom, Huize van Persie is het toonbeeld van geluk.

Dat is niet zomaar een uitspraak, de man zelf bevestigd het beeld: „En zelf heb ik bij Feyenoord ook het plezier teruggevonden. Dat is heel belangrijk voor me geweest. Dat plezier was ik in Turkije een beetje kwijtgeraakt door de laatste periode daar. Ik train en speel elke dag met beleving en heb plezier met deze groep. Toch is de insteek altijd geweest dat dit mijn laatste jaar is.”

Van Persie bezig aan laatste jaar bij Feyenoord

Reageer op artikel:
Aan alles komt een eind, ook aan de carriere van Robin van Persie
Sluiten