Voetbal 16 jan 2019 Jan De Raab

Ajacied Lisandro Magallán’s plan B: zijn rechtenstudie voltooien

Het is natuurlijk heel verleidelijk om als getalenteerde voetballer je schoolopleiding te laten voor wat het is en je droom waar te maken om profvoetballer te worden. Laten we eerlijk zijn, als je het kunt maken als voetballer, dan zit je financieel vaak gebeiteld. Maar wat als het niet lukt? Dan moet je een plan B hebben. Lisandro Magallán heeft dat goed begrepen en volgt dus naast zijn voetbalcarriere nog een studie rechten.

Lisandro Magallán: verdediger op het veld en straks ook daarbuiten

De combinatie van voetballer en een universitaire studie volgen is slechts weinigen gegeven. Toch is Lisandro Magallán niet de enige. Zo is Juan Mata (man. United) in het bezit van een universitair diploma journalistiek en heeft Vincent Kompany (Manchester City) zijn Masters MBA gehaald aan de Manchester Business School. Diezelfde opleiding heeft ook Giorgio Chiellini gevolgd, maar dan aan de Universiteit van Turijn waar hij in 2017 cum laude is afgestudeerd. Magallán is dus geen uitzondering en als je het verhaal achter de studie kent, dan is het eigenlijk alleen maar logisch. De vader van Magallán was namelijk behalve voetballer, ook advocaat. Zo vader, zo zoon dus.

Inmiddels heeft Magallán de eerste horde genomen en heeft hij zijn propedeuse gehaald. “Maar ik ben nog lang niet klaar”, zegt de jongste aanwinst van Ajax. “Ik probeer het op afstand te doen. Ik bereid vakken voor in Nederland en als ik weer in Argentinië ben, probeer ik wat tentamens te halen.”

Afleiding als tijdverdrijf

Voor Magallán is het studeren een welkome aanvulling op zijn leven in Nederland. Het gaat dan ook niet zo zeer om het behalen van de universitaire titel, maar om mentaal fris te blijven. “Ik doe het omdat ik het leuk vind en gebruik het als afleiding om naast het voetbal ook nog aan iets anders te denken.”

Landgenoot Tagliafico als rechterhand

Tijdens de kennismaking met Ajax in het Amerikaanse Florida was er weinig tijd voor de rechtenstudie en ging het vooral om het aanleren van de speelwijze van Ajax. Zijn rol bij Ajax zal duidelijk anders zijn dan wat er van hem bij Boca Juniors werd verwacht. Desalniettemin voelt hij zich goed thuis in Nederland. Dat de communicatie soms wat stroef verloopt is op zich geen probleem. In landgenoot Nicolas Tagliafico heeft Lisandro Magallán de ideale ploegmaat gevonden. “Nico heeft me ontzettend geholpen. Hij heeft me voorgesteld aan m’n ploeggenoten en de mensen van de club.”

NOS

Reageer op artikel:
Ajacied Lisandro Magallán’s plan B: zijn rechtenstudie voltooien
Sluiten