Ajax Champions League in, nu PSV nog

Amsterdam kan juichen: na het gelijkspel van gisteravond tegen Dinamo Kiev gaat Ajax Champions League spelen. De Amsterdammers hadden zich een uitstekende uitgangspositie verschaft door thuis met 3-1 van de Oekraïense ploeg te winnen en daardoor volstond in Kiev een 0-0 gelijkspel.

Het is al even geleden dat Ajax Champions League speelde. De laatste keer dat de Godenzonen aan het Europese miljoenenbal mochten deelnemen, was in 2014. Destijds werd de ploeg knap derde in een ware poule des doods met Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City.

PSV ook naar de Champions League?

Tegen Dinamo Kiev had Ajax het vooral in het begin lastig. Na een kwartier kreeg Ajax tegen de verhoudingen in een penalty, die gemist werd door Dusan Tadic. Dat smaakte naar meer en dus gingen de Amsterdammers op zoek naar de voorsprong. Maar ondanks een legio aan kansen wilde de bal maar niet het net in. Veel maakte dat niet echt uit, want ook Dinamo kreeg geen kansen en dus eindigde de wedstrijd in 0-0.

Na Ajax is nu aan PSV de opdracht om de CL te halen. Daarvoor moeten de Eindhovenaren in het eigen Philips Stadion nog wel afrekenen met BATE Borisov. In Wit-Rusland won de ploeg van Mark van Bommel met 2-3 door een goal in de slotfase van invaller Donyell Malen.

Reageer op artikel:
Ajax Champions League in, nu PSV nog
Sluiten