Voetbal 11 jan 2019 Jan De Raab

Ajax verliest eerste wedstrijd in de Florida Cup en grijpt naast Lainez

Net als veel clubs uit de eredivisie, heeft ook Ajax gekozen voor een voetbalstage in het buitenland. De Amsterdammer zijn neergestreken in Florida waar ze zich voorbereiden op de tweede helft van de competitie. Onderdeel van die voorbereiding is de deelname van Ajax aan de Foridacup. Dat ging niet helemaal van een leien dakje: de eerste wedstrijd tegen het Braziliaanse Flamengo werd verloren nadat Ajax faalde om de strafschoppenreeks succesvol af te sluiten.

Ajax kan niet winnen

In de reguliere speeltijd wist een matig spelend Ajax, de Brazilianen niet te verslaan. De ploegen verdeelden de doelpunten gelijkmatig en al bij het ingaan van de rust stond het 2-2. In de tweede helft gebeurde er niks noemenswaardigs en dus zou een penaltyreeks uitkomst moeten brengen. Hierin waren de Brazilianen een stuk effectiever. Doordat Joël Veltman, na lang blessureleed weer toegevoegd aan de selectie, zijn penalty miste werd het uiteindelijk 4-3 voor Flamengo.

Magallán mist penalty tijdens zijn debuut

De nieuwe aanwinst van Ajax, Lisandro Magallán, maakte zijn debuut voor de Amsterdammers. De verdediger, overgekomen van het Argentijnse Boca Juniors, had een basisplaats in het duel om de Florida Cup. Net als Veltman miste hij zijn penalty. David Neres scoorde wel vanaf 11 meter. De Braziliaan zou naar verluid naar het Chinese Guangzhou Evergrande mogen vertrekken. Het is echter de vraag of de transfer, waarmee naar verluidt 43 miljoen euro is gemoeid, doorgang kan vinden. Zijn lot is min of meer verbonden aan de komst van de Mexicaan Diego Lainez. Nu Lainez de voorkeur heeft uitgesproken voor het Spaanse Real Betis zal Neres wellicht in Amsterdam blijven.

Lainez kiest voor Real Betis

Diego Lainez Ajax

Ajax had volgens de geruchten al een overeenkomst gesloten met Club América. In totaal zou het om een bedrag van 15 miljoen euro gaan, Lainez heeft echter aangegeven meer heil te zien in een overstap naar het Spaanse Real betis die na het sluiten van de overeenkomst een gelijkwaardig bod deed. De 18-jarige aanvaller krijgt bij Real Betis een contract tot 2024.

Aanstaande zaterdag is Sao Paulo de tweede tegenstander van Ajax in de Florida Cup. Naar verwachting zal trainer ten Hag dan wel kiezen om Ajax in de sterkst mogelijke opstelling te laten beginnen.

NosNos

Reageer op artikel:
Ajax verliest eerste wedstrijd in de Florida Cup en grijpt naast Lainez
Sluiten