Formule 1 19 feb 2019 Jan De Raab

Alles over de Formule 1: F1 TV Pro binnenkort ook in Nederland

Het jaar 2019 is amper twee maanden oud, maar duidelijk is dat dit wel het jaar van de streamingdiensten gaat worden. Netflix is al druk bezig om nog meer content toe te voegen en de eerste, voorlopig nog kleine, vissen verschijnen op het toneel om ook een graantje mee te pikken. Al langer is het bekend dat Apple Video en Disney Plus als nieuwe streamingproviders het levenslicht gaan zien in 2019. Het grote nieuws is echter koren op de molen van de sportliefhebber en dan met name de Formule 1 fans: F1 TV Pro is in Nederland gestart.

Alles over de Formule 1

Zoals de naam al doet vermoeden staat alles op het gebied van de Formule 1 centraal. Trainingen, kwalificaties en races kun je dus verwachten , maar ook zeer spectaculaire beelden van de on-board camera’s. Met andere woorden: verwachten alles wat je niet te zien krijgt bij de andere zenders.

De jongens achter F1 TV Pro pakken het breed aan. De streamingdienst laat niet alleen actuele beelden zien, maar ook bijzondere opnames. Zo kun je gesprekken tussen de coureur en de renstal volgen en is er een ruime hoeveelheid oud materiaal beschikbaar.

Nederlandse content

Voor de liefhebbers die echt niet kunnen wachten: voorlopig moeten we het in Nederland doen met de internationale content. Dat gaat overigens wel veranderen, zo komt er binnen afzienbare termijn regio-gebonden content. Zo zul je bijvoorbeeld gewoon Olav Mol als commentator kunnen horen en is er ook aanvullend beeldmateriaal beschikbaar wat tot voor kort enkel via Ziggo te zien was. Om dit mogelijk te maken is er een samenwerkingsverband aangegaan door Liberty Media (eigenaar van de Formule 1) en Ziggo.

De echte liefhebbers weten natuurlijk al dat de streamingdienst eigenlijk geen nieuwkomer is, maar voor Nederlandse begrippen is het dat dus wel. De zender was eerder al in bijna 60 landen te zien, zo ook in België. Via de Android en iOS-apps is het ook gewoon mobiel te bekijken. Momenteel is er nog geen ondersteuning voor Apple TV, maar dat zou in de toekomst mogelijk kunnen veranderen. Uiteraard dien je wel een abonnement af te nemen. Duur is het zeker niet, voor 5,40 euro per maand (op jaarbasis), ben je volledig op de hoogte van alles wat er zich afspeelt in de wereld van de Formule 1.

One More Thing

Reageer op artikel:
Alles over de Formule 1: F1 TV Pro binnenkort ook in Nederland
Sluiten