Voetbal 18 sep 2018 Jan De Raab

Ambulance met pech op het voetbalveld zorgt voor unieke samenwerking

Een ambulance op het voetbalveld tijdens een reguliere competitie wedstrijd is vaak geen goed teken. Het is nog minder aangenaam als blijkt dat de ambulance niet meer op eigen kracht het veld kan verlaten. De oplossing is dan even logisch als inventief: je gaat met je collega-spelers de wagen gewoon een duwtje geven. Dat is exact wat de fans gedurende de wedstrijd tussen Flamengo en Vasco da Gama in de Braziliaanse competitie te zien kregen.

Ambulance blijft stil staan met pech

Als je dacht dat je ondertussen alles al hebt meegemaakt in de voetbalwereld, blijkt dat er altijd nog verrassingen mogelijk zijn. Bruno da Silva Barbosa werd per ongeluk uitgeschakeld door zijn eigen teamgenoot. Het gebeurde in de wedstrijd tussen Flamengo en Vasco da Gama. Een ambulance begaf zich vervolgens richting het veld om hem medische assistentie te verlenen en hem daarna over te brengen naar een lokaal ziekenhuis voor verder onderzoek en behandeling. Wat volgde was een onverwachte situatie. De ambulance weigerde om verder te rijden. Pure pech.

Brazilian league match players pushed the ambulance

Brazilian league match players pushed the ambulance Medical personnel at a Brasileiro Serie A game required the help of footballers from Flamengo and Vasco da Gama to help push start their ambulance so an injured player could be rushed to the hospital.

Verbroedering en collegialiteit in het Braziliaanse voetbal

Verscheidene spelers van beide teams hebben laten zien dat de onderlinge rivaliteit beperkt is tot de wedstrijd en met vereende krachten is de ambulance van het veld geduwd. Een bijzonder schouwspel wat weer eens benadrukt dat voetbal aan de ene kant oorlog kan zijn, maar aan de andere kant ook voor verbroedering, collegialiteit en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid kan zorgen. Hoe het met de desbetreffende speler, Bruno da Silva is afgelopen is niet geheel duidelijk. Navraag leerde echter dat hij een lichte hersenschudding heeft overgehouden aan het duel en momenteel spoedig herstelt. We wensen hem in ieder geval beterschap. De wedstrijd in de Braziliaanse Serie A eindigde uiteindelijk in een gelijkspel: 1 – 1.

Reageer op artikel:
Ambulance met pech op het voetbalveld zorgt voor unieke samenwerking
Sluiten