Tennis 13 jan 2019 Jan De Raab

Andy Murray stopt na de Australian Open met toptennis

De grote vier wordt de grote drie. Nu Andy murray heeft aangekondigd dat het Australian Open mogelijk zijn laatste toernooi is, zijn de ogen gericht op de overgebleven grootheden uit het hedendaagse tennis. Rafael Nadal kijkt er niet van op. “Het is een groot verlies voor ons, het tennis, de fans en zelfs voor zijn rivalen.” Langdurig blessureleed heeft Andy Murray moeten doen besluiten om een punt achter zijn tenniscarriere te zetten. Jammer, maar begrijpelijk volgens Nadal.

Logische stap Van Andy Murray volgens Nadal

,,Maar om eerlijk te zijn, als iemand als Murray, die zoveel heeft bereikt in zijn tenniscarrière, zoveel lijdt, dan doet hij nu waarschijnlijk het juiste voor zijn mentale gezondheid”, zo concludeert Nadal de situatie aan de vooravond van het 1e grand slam-toernooi van 2019.

Positief blijven denken

Rafael Nadal
Blessures, daar weet Nadal alles van af. Hij heeft in zijn carriere voldoende blessures gehad en begrijpt de beslissing van Murray dan ook volkomen. Van het stoppen met tennis is in het geval van Nadal dan ook geen sprake. ,,Ik kwam nooit op dat punt. Ik ben een positieve gozer. Ik had altijd het gevoel dat we het zouden oplossen. Maar er zijn inderdaad periodes waarin je dat licht niet ziet. Dat is zwaar.”

Hardnekkige heupblessure

Het passeren van de leeftijdsgrens van 30 jaar is voor veel sporters geen reden om te stoppen, ook al nemen de prestaties af. Steeds vaker zien we topspelers tot ver na hun dertigste doorgaan op topniveau. Voor Murray is het een ander verhaal, hij is op. Eenvoudige handelingen zijn uitermate pijnlijk door zijn langdurige heupblessure. Op 31-jarige leeftijd is het al een hele opgave om zijn sokken aan te trekken en zijn veters zelf te strikken.

Morgen is het iemand anders

De tijden zijn veranderd, zo weet ook Nadal. ,,Nu lijkt het alsof zijn carrière niet zo lang is, maar hij is 31. Als hij 10 jaar geleden op 31-jarige leeftijd zou zijn gestopt dan had iedereen gezegd dat hij een geweldige en lange carrière had gehad. We gaan hem missen, maar vandaag is het Murray. Morgen is het iemand anders. We zijn geen 20 meer. Onze generaties.. Iedereen is in de 30.”

Sportnieuws

Reageer op artikel:
Andy Murray stopt na de Australian Open met toptennis
Sluiten