Boksen 15 feb 2019 Jan De Raab

Anthony Joshua zet drie wereldtitels op het spel op 1 juni

Je kan veel beweren over de Britse bokser Anthony Joshua, maar een gebrek aan zelfvertrouwen in ieder geval niet. De wereldtitelhouder in het zwaargewicht bij de WBA, de IBF en de WBO gaat een unieke uitdaging aan. Alle drie de wereldtitels kan hij namelijk kwijtraken in zijn aanstaande gevecht tegen Jarrell Miller. De Amerikaan zal op 1 Juni een poging doen om de Brit van zijn titels te beroven tijdens het gevecht op Madison Square Garden in New York. Overigens blijft Joshua wereldtitelhouder, zijn titel bij de IBO staat namelijk niet op het spel.

Anthony Joshua, al 22 keer ongeslagen

Voor de ongeslagen Joshua zal het op 1 juni zijn eerste gevecht op Amerikaanse bodem zijn. Afgelopen jaar, in september om precies te zijn, verdedigde hij zijn wereldtitels succesvol in de partij tegen de Rus Aleksander Povetkin. De Rus ging door middel van een KO onderuit en Joshua behield zijn titels. Eerder was er al sprake van een tweede gevecht in Webley. De bedoeling was om dit in april plaats te laten vinden, maar het ontbreken van een akkoord zorgde ervoor dat dit gevecht niet kon doorgaan. Op aanraden van zijn adviseurs trekt de 29-jarige Joshua nu naar The Big Apple om zijn wereldstatus te vergroten.

Jarell Miller Anthony Joshua

Miller is op papier een geduchte tegenstander

De 140 kilo zware Miller is een relatief onbekende bokser. Op papier is het zeker iemand om rekening mee te houden, ook al is dit Miller’s eerste gevecht om de titel(s). Van de 23 partijen die hij tot nu toe vocht, wist hij er 20 te winnen op knock out. Anthony Joshua daarentegen is 113 kilo en is in de 22 partijen die hij tot nu toe als prof heeft gebokst, nog nooit verslagen.

NuSport

Reageer op artikel:
Anthony Joshua zet drie wereldtitels op het spel op 1 juni
Sluiten