Voetbal 7 mrt 2019 Jan De Raab

AS Roma trainer Di Francesco eerste slachtoffer van VAR-beslissing

Als je nog op zoek bent naar een leuke en een beetje internationaal georienteerd bent, dan is hier de leukste vacature van dit moment. Bij AS Roma zoeken ze namelijk nog een zeer bekwame hoofdtrainer. Belangrijkste eigenschappen: wedstrijden weten te winnen.

AS Roma trainer eerste VAR-slachtoffer

Na het debacle met de VAR tijdens de Champions League wedstrijd is het tijd om de schade te inventariseren. Bij AS Roma doen ze dat vrij resoluut, daar heben ze coach Eusebio Di Francesco ontslagen. Onder het motto ‘nieuwe bezems vegen schoon’ gaan Justin Kluivert en Rick Karsdorp binnenkort kennis maken met de nieuwe trainer. De shortlist van mogelijke kandidaten is nog niet bekend, maar een echte verrassing is het ontslag natuurlijk niet. Wat de Italiaanse media betreft, die zijn er al uit. De opvolger zou niemand minder dan Claudio Ranieri zijn.

Kortdurende carrière

De carrière van Di Francesco was maar van korte duur. Sinds 2017 stond hij aan het roer bij AS Roma en al snel werd er om zijn ontslag gevraagd. In de bekercompetitie werd er al eens met 7-1 verloren en onder zijn leiding ging veel van de glans van AS Roma verloren. In de reguliere competitie, de Serie A, speelt AS Roma al een tijd  geen rol van betekenis. Momenteel bezet men wonderbaarlijk genoeg een vijfde plaats en recent was zelfs Lazio Roma nog te sterk gezien de 3-0 uitslag.

Champions League

Een klein jaar geleden was er een heel andere situatie. De club haalde relatief eenvoudig de halve finales van de Champions League en moesten enkel in Liverpool een tegenstander van formaat erkennen. Dit seizoen kwam het niet zover en bleek Porto te sterk, of liever gezegd bleek de VAR een voorkeur voor Porto te hebben.

NOS

Reageer op artikel:
AS Roma trainer Di Francesco eerste slachtoffer van VAR-beslissing
Sluiten