Tennis 14 jan 2019 Jan De Raab

Australian Open: winst voor Kiki Bertens en Robin Haase

Zowel Kiki Bertens als Robin Haase hebben goede zaken gedaan in Melbourne. Beide Nederlanders wonnen hun partijen in de Australian Open. Voor Kiki Bertens ging dat net iets makkelijk dan voor Haase, ze won haar partij tegen de Amerikaanse Alison Riske in twee sets: 6-3 en 6-3

Goede openingsronden op de Australian Open

De Nederlandse nummer negen van de wereld had in Melbourne geen kind aan  Alison Riske en bereikte vrij eenvoudig de tweede ronde van de Australian Open. Met tien aces en twintig winners was duidelijk wie de er aan het langste eind zou trekken. Kiki Bertens hoefde slechts een breakpoint te incasseren. Dat moment vond plaats in de tweede set bij een stand van 4-3. Met een ace op haar tweede service werd deze vakkundig weggewerkt.

Geen last van de Australische zon

Alhoewel de wedstrijd in de snikhete Australische zon moest worden gespeeld, had dit geen invloed op de prestaties van Bertens. Door slim te spelen hoefde zij zich niet overdreven in te spannen en oogde daardoor stukken fitter dan haar tegenstander Riske.

De Russin Anastasia Pavljoetsjenkova is in de tweede ronden de tegenstander van Bertens. De Russische versloef eerder de Puerto Ricaanse Olympisch kampioen Mónica Puig.

Robin Haase bereikt eindelijk weer de tweede ronde

Robin Haase moest, in tegenstelling tot Kiki Bertens in Melbourne afzien. Naar eigen zeggen klaarde de tennisser de klus net op tijd. In de slotfase van zijn wedstrijd tegen Guillermo Garcia-Lopez (7-5 6-4 7-5) liep de 31-jarige Hagenaar tegen kramp aan.

„Ik kan me niet voorstellen dat als als ik die set had verloren, ik die partij nog zou winnen. Het begon op 4-4 bij een service. Ik dacht: holy shit, want ik voelde me verder goed. Maar het lichaam is van binnen soms anders dan hoe je je voelt”, aldus Haase wiens beste prestatie op de Australian Open alweer van 2011 dateert. Toen behaalde hij de derde ronde.

Australian Open Robin Haase

Net op tijd

De opkomende kramp kan volgens Haase niet eenvoudig verklaard worden. „Het kan meerdere oorzaken hebben: de spanning, of dat je te weinig gedronken of te weinig gegeten hebt. Maar het was geen van de drie. Ik was in ieder geval wel heel blij dat ik hem op 5-5 brak.”

Met zijn overwinning in de openingsronden doorbrak hij een dramatische reeks van zeven opeenvolgende nederlagen op een rij in Melbourne. „Dan heb ik één ding misschien al bereikt. Dan ben ik nu al de sensatie van het toernooi geworden.”

„Vooral de manier waarop ik deze wedstrijd win is fijn, want het was echt een goede wedstrijd. En ik had nog nooit van hem verloren na twee nederlagen met 7-6 in de derde set. Ik serveerde goed en kwam op belangrijke momenten met regelmaat naar het net. Ik ben rustig en gefocust gebleven op de momenten dat het moest.”

NosTelegraaf

Reageer op artikel:
Australian Open: winst voor Kiki Bertens en Robin Haase
Sluiten