Voetbal 23 nov 2018 Jan De Raab

Barcelona neemt Neymar weer in genade aan

Neymar gaat terug naar Barcelona. Dat zou zomaar een kwestie van tijd zijn. Al langer gaan de geruchten dat de sterspeler een terugkeer naar de Catalaanse club zou verwelkomen. Nu de pogingen van Real Madrid om Neymar in te lijven zijn mislukt, lijkt de kans op een terugkeer van de Braziliaan naar de oude werkgever een realistische optie te zijn.

Neymar is niet happy bij PSG

Geld maakt niet gelukkig en in het geval van Neymar is een transferbedrag van 222 miljoen euro en een jaarsalaris van 40 miljoen euro niet genoeg om hem gelukkig te maken. Wat is er aan de hand met de best verdienende voetballer ter wereld? Hij heeft na bijna anderhalf jaar bij PSG te kennen gegeven nog niet echt zijn draai te hebben gevonden. Of dat echt zo is, daar kun je vraagtekens bij plaatsen. In 30 wedstrijden scoort de Braziliaan bijna aan de lopende band. Ruim 28 keer raakte hij het doel, bovendien is hij overladen met prijzen. Als je dat kan terwijl je niet echt lekker in je vel zit, dan kun je de vraag stellen hoeveel hij zou scoren als hij zich wel lekker voelt.

Welkom

Bij Barcelona is men in ieder geval helder over een terugkeer van Neymar: hij is welkom. De Catalanen willen echter dat de Braziliaan het initiatief neemt en aan gaat dringen op een verhuizing naar Camp Nou. Daarnaast zou hij ook een brug moeten slaan naar de Catalaanse fans om weer een plek in hun voetbalhart te veroveren.

Het Spaanse offensief: Operatie Neymar

Inmiddels zit men in Spanje ook niet stil. Barcelona heeft alvast ‘Operatie Neymar’ in beweging gezet om de Braziliaanse spits opnieuw te laten tekenen. Uiteraard met zachte dwang, Neymar zal nu zelf de stap moeten zetten om zijn Franse carrière te beëindigen. Een van de mogelijkheden voor Neymar om een vertrek bij PSG te forceren is een publiek statement van de speler zelf dat hij ongelukkig is op Parc des Princes. Dat zou in ieder geval een eerste stap zijn. Daarnaast heeft Barcelona al laten doorschemeren dat de verloren zoon rekening moet houden met een lager salaris dan wat hij met PSG is overeengekomen.

Standardmedia90mingoal.com

Reageer op artikel:
Barcelona neemt Neymar weer in genade aan
Sluiten