Bayern moet voor Mario Hermoso zo’n vijf keer meer betalen dan Real Madrid

De twee grote Europese topclubs Bayern Munchen en Real Madrid lijken het op dezelfde speler gemunt te hebben. De transferperiode van de winterstop komt er weer aan en beide ploegen zijn opzoek naar nieuw talent om hun team te versterken. Zowel Bayern als Real hebben het moeilijk in hun competitie en staan niet waar ze horen te staan, daarom zouden beide clubs een verdediger willen aantrekken en hebben ze allebei hun oog laten vallen op Mario Hermoso.

Mario Hermoso is in vorm

Mario Hermoso speelt momenteel voor La Liga club Espanyol die het dit jaar bijzonder goed doet. De Catalaanse club staat namelijk na elf speelronden op een knappe tweede plek achter Barcelona. Dat Espanyol zo goed presteert is vooral te danken aan de ijzersterke verdediging waarin Hermoso een sleutelrol speelt. De 23-jarige verdediger speelt uitstekend en zou nu dus met zijn prestaties veel interesse hebben opgewekt bij Bayern München en Real Madrid. Hij maakt zelfs zoveel indruk dat hij de tweede Espanyol -speler is die geselecteerd werd voor het Spaanse nationale elftal.

Opvallend prijskaartje

Bayern München zegt bereid te zijn om zo’n 40 miljoen euro neer te leggen voor Hermoso maar krijgt concurrentie van Real Madrid die de verdediger voor slechts 7.5 miljoen kunnen overnemen. Dit is nogal een verschil qua prijs waar gelukkig een logische verklaring voor is. Hermoso doorliep namelijk de jeugdopleiding van Real Madrid voordat hij verkocht werd aan Espanyol. De Koninklijke is toen zo slim geweest om een optie tot terugkoop van 7.5 miljoen euro in het contract te laten verwerken. Toch hoopt Bayern de verdediger te overtuigen naar de Bundesliga te komen door hem een stuk meer speeltijd te bieden. Waar Hermoso uiteindelijk heengaat is nog niet duidelijk maar we zouden wel eens een vurige transferstrijd kunnen krijgen deze winterstop.

Wil je meer lezen over al het laatste voetbalnieuws? Dat kan gewoon hier op Resport. Benieuwd wat de allerduurste transfers uit het verleden waren? Dat kan hier. 

Reageer op artikel:
Bayern moet voor Mario Hermoso zo’n vijf keer meer betalen dan Real Madrid
Sluiten