Darts 6 jan 2019 Jan De Raab

BDO WK Darts: driemaal is scheepsrecht voor Wesley Harms

Naast al het dartsgeweld bij de Professional Darts Coorperation in de laatste twee weken van het jaar, zouden we bijna vergeten dat de BDO haar eigen wereldkampioenschap houdt. Ook al heeft dit toernooi al lang niet meer de status die het ooit had, het wordt vaak genoemd als het WK voor amateurs, is het wel degelijk interessant. Zo speelde Wesley Harms zijn openingspartij tegen BDO legende Tony O’Shea. Laatstgenoemde bleek vaak een waar obstakel voor de Nederlander op grote toernooien en dus had Harms nog een rekening te vereffenen.

Wesley Harms tegen angstgegner Tony O’Shea

In de goed gevulde zaal van dé Lakeside in Frimley Green zag het rood-wit van de Engelse supporters. Harms moest dus in het hol van de leeuw zich gaan waarmaken. De populariteit van de 57-jarige O’Shea was daarbij zeker niet in het voordeel van Harms. Met in het achterhoofd de verloren halve finales van het World Professional Darts Championship van de BDO, kreeg Wesley Harms de kans te laten zien waar hij toe in staat is.

Matig begin voor Harms

Relatief eenvoudig wint Harms de eerste leg waarbij direct de toon is gezet voor het verdere verloop van de openingswedstrijd. Harms begint niet bijzonder sterk, maar weet de eerste set met 3-2 in zijn voordeel te beslechten. De tweede set ziet er iets beter uit voor Harms en hij gooit een nette 15-darter met een 61-finish. Op dat moment stond O’Shea op 63. Jammer voor Silverback dus. O’Shea zou snel de kans krijgen om de stand in de tweede set gelijk te trekken doordat Harms een aantal cruciale dubbels mist. Hij finisht met 76 en de stand is 1-1 in de tweede set. Het probleem van de dubbels zal blijven bestaan waardoor de Engelsman kan uitlopen naar 1-2 om  vervolgens de winst van de set op te eisen.

O’Shea geeft zich niet zomaar gewonnen

Bij een stand van 1-1 in set kan Harms zich niet veel fouten permitteren en met hangen en wurgen slaagt hij erin om O’Shea op afstand te houden: 2-0. Tony weet zich echter terug te knokken tot een 2-2 stand. Wesley Harms mist in de vijfde leg de bull en ziet Tony O’Shea langszij komen met een nette 120-finish: 1-2. De vierde set mag de Engelsman beginnen maar moet deze leg afstaan aan de Noord-Hollander. Via een mooie 116-finish breekt O’Shea terug. De derde leg gaat naar Harms en via dubbel wint hij ook de vierde set te winnen.

NederlandseDartsBond on Twitter

Heerlijke wedstrijd tussen Tony O’Shea en Wesley Harms. Het staat 2️⃣-2️⃣ in sets! Come on Wesley! 💪🎯 #BDOWorldDarts #LakesideDarts

Vijfde set

De vijfde set moet dan de doorbraak forceren. Ook nu mist harms de scherpte op de dubbels waardoor O’Shea de eerste leg pakt. Op het juiste moment weet Harms te pieken en pakt met een 11-darter de tweede leg. Het is nu O’Shea die ondanks een redelijk spel de dubbels mist, iets waar Harms direct van profiteert en de setwinst naar zich toetrekt. Harms wint dus met 3-2 en mag zich gaan opmaken voor zijn volgende partij.

Wesley Harms (NED) (88.26) v Tony O’Shea (ENG) (84.9) 3-2 (3-0; 1-3; 2-3; 3-1; 3-2)

Dartfreakz

Reageer op artikel:
BDO WK Darts: driemaal is scheepsrecht voor Wesley Harms
Sluiten