Bizar! Scheidsrechter keurde 100% doelpunt af en gaf een inworp

Stel je voor dat je doelpunt wordt afgekeurd, terwijl je bal overduidelijk de achterkant van het net raakt. Dat is precies wat er in de tweede divisie van Schotland gebeurde bij Kris Doolan, speler van de club Partick Thistle. In een van de meest bizarre beslissingen van de arbitrage ooit, werd hem een duidelijk doelpunt afgenomen en vervolgens opeens een inworp toegekend aan de tegenstander.

Spook doelpunt

De Schotse aanvaller dacht op 2 september zijn eerste treffer van het seizoen te hebben gemaakt tegen Greenock Morton. Uit de kluts kreeg hij de bal voor zijn voeten en knalde hij de bal met een prachtig schot via de onderkant van de lat in het net. Ondanks het feit dat het voor bijna iedereen duidelijk te zien was dat de bal het net raakte, besloot de scheidsrechter de goal af te keuren. Dit deed hij na overleg met de grensrechter. Vreemd genoeg kende hij vervolgens een inworp toe aan Greenock. Bekijk het incident hieronder zelf. Wij waren in ieder geval net zo verbaasd als de commentatoren, die geen idee hadden wat er gebeurde.

Partick Thistle FC on Twitter

🤔 Over the line? You decide. https://t.co/tG24Xil8Md

Coach: Bizar en ongelofelijk

De coach van Partick Thistle, Alan Archibald, beschreef het incident als bizar en ongelofelijk maar hij was vooral blij dat de beslissing geen invloed had op de uitkomst van de wedstrijd. Ondanks het afgekeurde doelpunt pakte Thistle wel de winst en de drie punten. Het werd 1-0. Wel vond hij dat de scheidsrechter had kunnen ingrijpen en de beslissing van de grensrechter had kunnen verwerpen.

Mensen waren na afloop van de wedstrijd vooral heel erg geschokt door het optreden van de scheids. Sommige fans riepen op twitter zelfs om een degradatie van het arbitrage team.

bm on Twitter

@PartickThistle What did ALL four officials think was happening at this point? Morton were angry and slumped at conceding a throw in? And Thistle players and fans all just simultaneously wanted a public display of affection? What an embarrassment

CraigyWhyteFanClub on Twitter

@PartickThistle Both of the officials need downgrading after this.Shocking.

Gaat Usain Bolt spelen voor het Jamaicaanse elftal? Lees er hier meer over. Op de hoogte blijven van al het laatste nieuws uit de voetbalwereld? Check hier voor alles over voetbal.

Reageer op artikel:
Bizar! Scheidsrechter keurde 100% doelpunt af en gaf een inworp
Sluiten