Boksen 2 nov 2018 Jan De Raab

Bokser moet opgeven door de meest bizarre oogblessure ooit

Boksen is geen sport voor tere zieltjes. Nou wisten we dat al sinds het debuut van Mike Tyson, maar Ivan Baranchyk bevestigt dat nog eens. Het lijdend voorwerp in dit hele verhaal is zijn tegenstander Anthony Yigit. Met een oog wat zo dik was moest hij het gevecht van de scheidsrechter staken. Dat hij het letterlijk heel anders zag is logisch.

BigSp🎃rt on Twitter

😮👁 Anthony Yigit with a… erm… painfully swollen eye during his fight with Ivan Baranchyk… Ouch!

Ivan ‘The Beast’ Baranchyk

De Zweedse bokser vocht tegen Ivan ‘The Beast’ Baranchyk voor de vacante IBF licht-weltergewicht wereldtitel in New Orleans, Louisiana, maar hij was duidelijk de mindere partij. Baranchyk, bijgenaamd ‘The Beast’, deed zijn naam eer aan door Yigit duidelijk te maken dat zijn verdediging, op zijn zachts gezegd, niet optimaal was. De enorme rechtse directe die op het gezicht van Yigit landen, misten hun uitwerking niet. Na het ruim zeven ronden te hebben volgehouden vond de scheidsrechter het niet langer verantwoord om door te gaan en staakte hij de strijd.

World Boxing Super Series on Twitter

WHAT. A. FIGHT! 👑 @IBaranchyk wins by TKO7 after @DigYigit is pulled by the ringside doctor due to his left eye swelling. 🇧🇾 The Belarusian advances to the SFs & is #TheNew @IBFUSBAboxing champion!! #BaranchykYigit #WBBS2 🏆 #AliTrophy

eerste professionele nederlaag van Yigit in het boksen

Het verlies was de eerste professionele nederlaag van Yigit. Baranchyk daarentegen verbeterde zijn record en staat nu op negentien winstpartijen uit even zoveel gevechten. Bijkomend gevolg is dat Baranchyk nu ook door gaat naar de halve finale van de World Boxing Super Series.

Anthony Yigit Suffers Gruesome Eye Injury, Fight Gets Stopped

Reageer op artikel:
Bokser moet opgeven door de meest bizarre oogblessure ooit
Sluiten