Voetbal 7 dec 2018 Jan De Raab

Braziliaanse voetballegende Pele is niet onder de indruk van Messi

Voetballegendes zijn er altijd geweest. Zo had je uiteraard de beruchte Engelse voetballer George Best, de Nederlands Johan Cruyff en de Braziliaanse legendarische voetballer Pele. Laatstgenoemede heeft echter geen hoge pet op van een van de meest geprezen voetballers van onze tijd: Lionel Messi.

Volgens Pele is hij nog steeds de beste

Brazilië ’s bekendste voetballer Pele zegt dat Lionel Messi ‘niet te vergelijken’ is met hem. In zijn optiek is Messi zelfs beperkt in zijn voetbaltechnische kwaliteiten. In de ogen van pele ben je pas een echte voetbal als je over vele kwaliteiten beschikt. Lionel Messi is bijvoorbeeld gehandicapt doordat hij enkelbenig is. Pele kon bijvoorbeeld zowel met links als met rechts de bal aannemen. Daarnaast mist Messi volgens de Braziliaan de mogelijkheid om te koppen. Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat Pele zichzelf als de betere voetballer ziet.

“Hoe kun je een vergelijking maken tussen een gozer die goed de bal speelt, met de linkerhand schiet, met de rechter schiet en een andere die alleen met één been schiet, slechts één vaardigheid heeft en de bal niet goed kan koppen?” aldus Pele in een groot interview met de Braziliaanse krant Folha de Sao Paulo.

Neymar mag op waardering van Pele rekenen

Eerder dit jaar zei de Braziliaanse held dat hij gelooft dat Neymar een betere speler is dan zowel Messi als rivaal Cristiano Ronaldo en op de lange termijn zichzelf nog meer zal laten gelden.

“We weten niet hoe het morgen zal zijn, maar ik geloof dat elke grote speler, minstens één dag, moet spelen in de Premier League,” zei Neymar in een bericht aan Benjamin Mendy, de ster van Manchester City.

Grote toekomst voor Neymar

De Braziliaanse voetbalkunstenaar zei verder nog: “Als je in de wereld van het voetbal rondkijkt, zijn degenen die opvallen Messi, Ronaldo en Neymar. Er zijn geen andere supersterren. “Neymar is klaar om een echte leider in het veld te kunnen zijn, het gaat erom dat het nationale team als een groep goed georganiseerd is, omdat ze niet langer de luxe hebben om te kiezen uit drie of vier topspelers voor elke positie.”

Standardmedia

Reageer op artikel:
Braziliaanse voetballegende Pele is niet onder de indruk van Messi
Sluiten