Voetbal 2 dec 2018 Jan De Raab

CAF verbiedt Kameroen de organisatie van de Africa Cup

Het zit Clarence Seedorf niet mee. Niet zo zeer vanwege de sportieve prestaties van Kameroen waarvan Seedorf bondcoach is, maar omdat er een donkere wolk boven de deelname van Kameroen aan de Africa Cup hangt. De CAF heeft namelijk besloten dat Kameroen niet langer de rol van gastland op zich mag nemen. Kortom, een ander land zal de organisatie van de Africa Cup toe worden gewezen.

Kameroen organiseert niet langer de Africa Cup

De Afrikaanse Voetbalbond (CAF) had al eerder zorgen geuit over de kwaliteit van de stadions en de aanwezige, of liever gezegd, afwezige infrastructuur in het land. Omdat Kameroen als organiserend land reeds geplaatst was, is het nu onduidelijk wat er met die status gaat gebeuren.

Kwalificatie voor de Africa Cup

De ploeg van Clarence Seedorf en Patrick Kluivert hoeft zich op zich nog niet ze heel veel zorgen te maken. Er gaan namelijk geluiden op om de organisatie van het toernooi nu toe te wijzen aan Marokko. De ploeg van Hakim Zaiyech zou in dat geval automatisch geplaatst zijn waardoor Kameroen zich alsnog kwalificeert. Het West-Afrikaanse land staat momenteel op een tweede plaats in groep B. In diezelfde poule staat Marokko bovenaan.

Andere opzet

In tegenstelling tot eerdere edities wordt de Africa Cup deze keer niet in januari, maar in juni gehouden. Voor deze opzet is gekozen om te voorkomen dat clubs hun topspelers moeten afstaan tijdens de reguliere competities. De eerste wedstrijd van de Africa Cup vindt plaats op 15 juni. In totaal doen 24 landen mee aan het toernooi.

Sportnieuws

Reageer op artikel:
CAF verbiedt Kameroen de organisatie van de Africa Cup
Sluiten