Esport 9 nov 2018 Marlon Labrie

FIFA 19 krijgt een Champions League esport toernooi

Eerder dit jaar maakte EA sports bekend dat het de UEFA Champions League licentie van PES overnam. Fijn want nu kunnen wij het prestigeuze toernooi haarfijn naspelen op onze favoriete voetbalgame. FIFA 19 brengt de Champions League naar een ander niveau, in 2019 zal er een Champions League esport toernooi plaats vinden. Hoe gaaf is dat.

Esport Champions League

Electronic Arts en de UEFA kondigde deze vrijdag de komst van eChampions League aan. Ontzettend gaaf omdat dit esport naar een nog hoger niveau gaat brengen. Oohja, win je het toernooi dan schrijf je $100.000 op je naam! Niet vervelend toch?

Opzet van het toernooi

Als eerste moeten er tussen de beste 64 esporters kwalificaties worden gespeeld om zich te kwalificeren voor het prestigieuze eindtoernooi. De online kwalificaties vinden plaats op 26 en 27 april en die zijn te volgen via een livestream. Op 2 en 3 maart volgt de online knock-out fase van de eChampions League. Voor deze ronde doen de beste 8 esporters uit de kwalificatie mee.

De finale wordt op 31 mei in Madrid gespeeld, dat is een dag eerder dan de grote finale die in het nieuwe stadion van Atlético Madrid gespeeld.

De acht finalisten mogen alleen spelers gebruiken die ook in de groepsfase van de eChampions League hebben gespeeld. Je kan dus niet zomaar een nieuw team samen stellen. Dit maakt de competitie een stuk aantrekkelijker.

UEFA Champions League

FIFA Global Series

Dit nieuwe Champions League toernooi wordt onderdeel van de FIFA Global Series. Het is dus niet zomaar een toernooi voor de esporters. Want als je het toernooi op je naam schrijft krijg je gegarandeerd een leuk geld bedrag mee, maar ook 850 EA Sports FIFA 19 Global Series punten ook.

Alleen Playstation 4

Zoals we al verwachten is het toernooi alleen op de Playstation te spelen. Waarom dan? Playstation is van Sony en het elektronica bedrijf is één van de hoofdsponsoren van de UEFA Champions League. Sony zet de XBOX van Microsoft letterlijk buitenspel.

De eDivisie gaat weer van start. Wij hadden een interview met de manager van de eDivisie, hij vertelde alles over deze toffe competitie. Check het toffe interview hier.

Reageer op artikel:
FIFA 19 krijgt een Champions League esport toernooi
Sluiten