Koeman: ‘Cillessen is de eerste doelman van Oranje’

Niet Jeroen Zoet, maar Jasper Cillessen wordt de eerste doelman van het Nederlands elftal. Dat heeft bondscoach Ronald Koeman gezegd op een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Peru.

Toen de bondscoach een vraag kreeg over de keeper, was hij stellig: “Cillessen gaat keepen.” Daarmee geeft hij de reservekeeper van FC Barcelona de voorkeur boven Zoet, die als eerste doelman onder de lat staat bij PSV en met zijn ploeg ook Champions League speelt.

Gebrek aan ritme Cillessen geen probleem

Het gebrek aan wedstrijdritme van zijn nieuwe eerste goalie vindt Koeman niet zo’n probleem: “Hij heeft aangetoond dat hij – mits hij regelmatig een wedstrijdje keept – daar weinig hinder van ondervindt’, doelde de bondscoach op een gebrek aan ritme. ‘En wat is de grens? Dat is niet zo makkelijk. Ik stel gewoon het beste team op. In dit geval hoort Jasper daarbij. Als iemand maandenlang niet speelt, wordt het een andere situatie, dat geldt bijvoorbeeld ook voor Kenny Tete.”

Koeman erkent wel dat de keuze niet makkelijk was: “In het totaalplaatje is Jasper net iets beter. Het is teleurstellend voor Jeroen, we zijn erg blij dat we twee geweldige keepers hebben, maar de keuze is nu op Jasper gevallen”, citeert onder meer VI de bondscoach.

Overigens is de wedstrijd tegen Peru een bijzondere. Het is namelijk de allerlaatste wedstrijd die Wesley Sneijder voor het Nederlands elftal zal spelen. Het is de 134e interland voor de recordinternational. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat Sneijder tegen Peru aanvoerder zal zijn.

Reageer op artikel:
Koeman: ‘Cillessen is de eerste doelman van Oranje’
Sluiten