Tennis 20 mrt 2019 Jan De Raab

Concurrentie voor Kiki Bertens: de opmars van Bianca Andreescu

Terwijl Kiki Bertens puur op wilskracht en doorzettingsvermogen de top tien heeft bereikt, is de reis naar de top voor een andere jonge tennister ook binnen handbereik. Vriend en vijand zijn aangenaam verrast met het gemak waarmee de Canadese tiener Bianca Andreescu haar dromen uit laat komen. Amper 18 jaar oud, is ze momenteel de sensatie van de tenniswereld. Dat haar opmars geen toeval is bewees ze afgelopen zondag nog door het Indian Wells op haar naam te schrijven.

Bianca Andreescu, het super talent

Het supertalent is ook de Nederlandse sportjournalist David Avakian niet ontgaan. Hij was aanwezig in Indian Wells en zag een alles ontketenende Andreescu aan het werk. “Zij is een ster in wording, geen twijfel over mogelijk. Echt een vrouw op een missie. Ze vertelde me eens dat ze tennist om geschiedenis te schrijven. Ze neemt geen genoegen met een plekje in de toptien.”

Zelfverzekerd zonder arrogantie

Avakian kent de Canadese tiener al langer en wist al eerder dat ze over uitzonderlijk veel talent beschikt en enorm zelfverzekerd kan spelen. “Ze heeft een bepaald charisma, wat niet verward moet worden met arrogantie. Ze raakt bijvoorbeeld niet snel onder de indruk en dat is een gave die Australian Open- en US Open-kampioene Naomi Osaka ook heeft.”

Breaking Sports News on Twitter

Martina Navratilova compares Bianca Andreescu to Andy Murray after stunning Indian Wells win https://t.co/Vb2plBIlWE

“Ze praat graag, kan goed analyseren en visualiseert echt alles, van wedstrijdsituaties tot en met het moment dat ze met de beker in haar handen staat”, aldus Avakian. “Daardoor komt ze in een bepaalde gesteldheid, een soort vibe, waardoor ze iedereen kan verslaan. Ze begint ook iedere dag met mediteren, waar ze heel erg in gelooft.”

Nu al nummer 24 van de wereld

Dat het talent van de Canadese in combinatie met het vele trainen vruchten begint af te werpen wordt duidelijk als haar prestaties worden besproken. Ondanks het gegeven dat het seizoen amper is begonnen, heeft ze al 28 overwinningen op zak. Dankzij die indrukwekkende prestaties staat ze nu al op een 24e plaats. Aan die opmars komt voorlopig nog geen einde.

Babyvet

We hebben het in het geval van Bianca Andreescu dan ook niet over zomaar een tennistalent. Dit is van een uitzonderlijk klasse denkt Avakian. “Ze heeft echt alles en de variatie in haar spel is echt extreem. Ze wisselt een streep af met een maanbal (een hele hoge bal, red) en het voelt alsof ze alles van tevoren ziet. Achter elke slag zit een idee en ze handelt nooit overhaast. Of ze aan de forse kant is? Dat oogt misschien zo. Ze is pas 18 jaar en dat zorgt voor wat babyvet.”

NOS

Reageer op artikel:
Concurrentie voor Kiki Bertens: de opmars van Bianca Andreescu
Sluiten