Nieuws 20 jan 2019 Jan De Raab

Conor McGregor keert binnenkort weer terug in de octagon

Conor McGregor lijkt zich op te maken voor een terugkeer in de octagon. Niet omdat hij is uitgedaagd voor een lucratief gevecht, maar vanwege de nieuwe kampioensgordel die onlangs is gepresenteerd. McGregor lijkt in ieder geval zeker van zijn zaak, hij heeft er zin in. Toen de UFC vol trots de nieuwe kampioensgordel liet zien werd de Ierse vechtersbaas dolenthousiast. Via Twitter liet hij weten er zin in te hebben: “Ok, I’m back”.

Conor McGregor on Twitter

Ok I’m back. https://t.co/ogw6m4ZeGE

Conor McGregor wil de nieuwe UFC-belt

De Ierse UFC legende, bijgenaamd ‘The Notorious’ heeft inmiddels al drie  UFC-belts thuis liggen. Zo werd hij in 2015 interim-kampioen in het vedergewicht (maximaal 65.8 kilo). Een paar maanden later won hij de echte titel. Het jaar daarop werd hij de eerste UFC-vechter die in twee verschillende gewichtsklassen wereldkampioen was. In de klasse lichtgewicht versloeg hij de toen regerende kampioen Eddie Alvarez te verslaan.

Ondanks de indrukwekkende staat van dienst, is een extra kampioensgordel natuurlijk welkom. Daarnaast wil hij nog altijd graag laten zijn dat hij nog steeds tot de beste van de wereld behoort. Met name zijn gevecht tegen de Rus Khabib Nurmagomedov (hij verloor door een nekklem van zijn tegenstander) zit hem nog steeds niet lekker.

UFC-president Dana White hoopt op een rematch

Conor McGregor UFC Dana White

De nasleep van het gevecht tussen McGregor en Nurmagomedov was minstens zo spectaculair als de wedstrijd zelf. Fans van beide kampen gingen met elkaar op de vuist met als gevolg dat beide heren een straf tegemoet kunnen zien van de Nevada State Athletic Commission. Het is dus onduidelijk wanneer McGregor weer in actie kan komen.

UFC-president Dana White hoopt in ieder geval op een terugkeer van de Ier naar de octagon, bij voorkeur tegen Nurmagomedov. „Conor hoopt zelf ook op een re-match. Maar als die er niet direct komt, (omdat Khabib daar mogelijk geen trek in heeft, red.) is Conor bereid om met iedere andere vechter de strijd aan te binden.”

MSN

Reageer op artikel:
Conor McGregor keert binnenkort weer terug in de octagon
Sluiten