Voetbal 30 okt 2018 Jan De Raab

Cristiano Ronaldo onthult waarom hij van Real Madrid naar Juventus ging

Het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid zorgde destijds voor nogal wat vraagtekens. Naar nu blijkt was de sportieve verbetering nog geeneens de echte reden voor Ronaldo om te vertrekken. De Portugese voetballer laat doorschemeren dat hij het gevoel had dat hij voor de Spaanse clubpresident, Florentino Perez, een verkapte melkkoe was.

Ronaldo is een gevoelsmens

Ronaldo is een gevoelsmens en als sporter is de waardering voor hem belangrijker dan de verdienste. “Hij (Perez) heeft mij gewoon als zakelijke investering beschouwd. Zo voelde het. Wat hij me vertelde kwam nooit uit het hart,” vertelde de Portugees aan het Franse voetbaltijdschrift “France Football”.

De 33-jarige Ronaldo tekende in juli een contract van honderd miljoen euro bij Juventus en hielp zijn nieuwe club dit seizoen aan een bijna historische reeks gewonnen wedstrijden in de Italiaanse Serie A. Ronaldo was hierbij goed voor zeven doelpunten in tien wedstrijden voor de Italiaanse kampioen.

Niet onmisbaar

“In de eerste vier of vijf jaar (bij Real) had ik het gevoel ‘Cristiano Ronaldo’ te zijn. Daarna werd het al snel minder. De president keek me aan met ogen die wilden zeggen dat ik niet langer onmisbaar voor hen was, “zei hij.

“Dat is wat me deed nadenken over een mogelijk vertrek. Soms keek ik naar het nieuws als er weer eens een bericht verscheen dat ik zou willen vertrekken. De waarheid is echter dat het juist Florentino Perez was die mij zeker niet tegen zou houden mocht ik weg willen.’

Na zijn vertrek

Real had moeite om zijn vertrek te verwerken. De keuze om hem niet te vervangen met een nieuwe aankoop pakte slecht uit en inmiddels is Real afgedaald tot een middenmoot in de Spaanse competitie. Eerdere had Zinedine Zidane de clubleiding al gewaarschuwd dat er grote veranderingen nodig waren, maar liet Real toch preventief achter in wat nu een slimme zet lijkt te zijn.

Tevreden terugkijken

De Portugese international zei dat hij tevreden was met zijn beslissing om te vertrekken, gezien de dingen die er dit seizoen in het Bernabeu zijn gebeurd. “Mijn beslissing om te vertrekken was niet gebaseerd op die van Zidane,” zei Ronaldo. “Dat gezegd hebbende, het is één van die kleine dingen waardoor ik me een beetje beter voelde over wat ik dacht over de situatie in de club.” Hij zegt dat hij zich gerechtvaardigd voelt door de beslissing om te gaan spelen bij een club waar hij zich geliefd voelt.

“Als het allemaal over geld ging, was ik verhuisd naar China, waar ik vijf keer zoveel zou kunnen verdienen. “Ik ben niet naar Juve gekomen voor het geld. Ik verdiende hetzelfde in Madrid, zo niet meer, maar het verschil ligt bij Juve dat ze me echt wilden hebben. Ze vertelden me dat en maakten het duidelijk. “

I was used as a cash-cow at Real Madrid, says Ronaldo

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo onthult waarom hij van Real Madrid naar Juventus ging
Sluiten