Dakar Rally 2019: de volledige route en alle Nederlandse deelnemers

Op 6 januari 2019 barst de 41e editie van de Dakar Rally los. Het grootste en zwaarste rally evenement ter wereld vind dit jaar in zijn geheel plaats in Peru. Wij blikken alvast vooruit op de route en de Nederlandse deelnemers die proberen de finish te halen.

Dakar Rally 2019

De Dakar Rally van 2019 begint op 6 januari en eindigt op 17 januari. De woenstijrally wordt volledig gereden in Peru en staat volledig in het teken van zand, zand en nog eens zand. Tien loodzware etappes die het uiterste vragen van iedere coureur, of je in een truck, auto, motor of buggy zit. Je gaat het enorm zwaar krijgen in deze zanderige editie van de befaamde woestijnrally.

Dakar Rally 2018

Ongelofelijk veel zand

Waar de coureurs in vorige edities veel afwisseling hadden tussen landschap en ondergrond is het dit jaar tamelijk hetzelfde. De gehele rally wordt gereden in Peru en de daar kunnen de coureurs zand,duinen en woestijn verwachten. Het wordt een helse tocht voor de coureurs die waarschijnlijk op vele plekken korrels zand zullen vinden.

Uitvallers krijgen een tweede kans

Goed nieuws voor trucks en auto’s die dit jaar in de eerste week uitvallen. De onfortuinlijke rijders mogen na de rustdag op 12 januari weer instromen en de tocht vervolgen. Wel doen ze dit met een ander startnummer en in een ander klassement. Een mooie gelegenheid voor de rijders die uitvallen door tijdsnood of pech zodat ze de rally toch uit kunnen rijden.

De volledige Dakar route

De 41e editie van de Dakar belooft weer een spectaculaire editie te worden. De coureurs leggen in elf dagen tijd 5000 kilometer af verdeeld over tien etappes. De dappere coureurs starten 6 januari in Lima aan de rally en eindigen op 17 januari ook weer in Lima. Uiteraard hebben de coureurs ook een rustdag, dat is op 12 januari.

Hieronder zie je het volledige parcour van de Dakar Rally 2019

Dakar Rally parcours 2019

Nederlandse coureurs

Aan de start van de 41e editie van de uitdagende woenstijn rally staan maar liefst 28 Nederlanders. Nederland is met 12 motoren, 6 auto’s en 10 trucks goed vertegenwoordigd deze editie. Hieronder zie je alle deelnemende Nederlanders per klasse.

Motoren

Auto’s
Dakar Rally Deelnemers auto's

Trucks
Dakar Rally Deelnemers trucks

Benieuwd naar alle deelnemers van de loodzware rally? Check hier alle deelnemers

De Red Bull Knock-out was voor ons de perfecte Dakar opwarmer! Check hier ons Red Bull Knock-out verslag

DakarRTLGP

Reageer op artikel:
Dakar Rally 2019: de volledige route en alle Nederlandse deelnemers
Sluiten