Autoracen 21 dec 2018 Marlon Labrie

Dakar Rally 2019: Gerard de Rooy gaat de strijd aan met Nikolaev

Eén van de meest spectaculaire klasses in de Dakar Rally zijn de trucks. De enorme machines die met vele pk’s door de duinen duiken blijft een geweldig gezicht. Nederlander Gerard de Rooy doet dit jaar weer mee en wil de strijd aan gaan met de succusvolle Rus Eduard Nikolaev.

Kamaz regeert de Dakar

Dat de Russen wel redelijk overweg kunnen met vrachtwagens en ruig terrein is wel duidelijk. In de laatste elf jaar (2008 werd de Dakar niet gereden) hebben de Russen maar liefst zeven keer gewonnen. Alleen in 2007, 2012 en 2016 grepen de Russen naast de titel. Hans Stacey won in 2007 en Gerard de Rooy won in 2012 en 2016.

Gerard de Rooy gaat voor de titel

Vorig jaar was Gerard de Rooy afwezig bij de legendarische rally. Dit jaar is de Rooy terug met een ongelofelijk sterk team voor voor de winst wil gaan. Met Federico Villagra, Ton van Genugten en Maurik van den Heuvel aan zijn zijde wil Gerard met zijn Iveco het goud pakken in Lima.

Makkelijk wordt het in ieder geval niet gemakkelijk voor de Rooy en zijn team. Nikolaev is komende Dakar op volle oorlogsterkte en heeft net als Gerard de Rooy hoge ambities om de te winnen.

Dat het een mooie strijd tussen de twee grootmachten weten wij wel zeker. Het wordt de Rooy VS Nikolaev en Iveco Powerstar VS Kamaz. Een interessante strijd tussen de grootste rally rijders van het trucksklassement van de laatste jaren.

Bekijk hier het etappe schema en de alle Nederlandse deelnemers van de Dakar Rally 2019

Reageer op artikel:
Dakar Rally 2019: Gerard de Rooy gaat de strijd aan met Nikolaev
Sluiten