Autoracen 19 dec 2018 Marlon Labrie

Dakar Rally 2019: Mini X-raid is de grote kanshebber

Nog even geduld en dan start op 6 januari in Lima de Dakar Rally van 2019! Wij blikken alvast vooruit op de kanshebbers van de aankomende editie. Vandaag lichten we de grootste kanshebbers van het autoklassement uit: het Mini X-Raid JCW Team!

Dakar 2019

Dit jaar wordt de Dakar Rally volledig in Peru gereden. Van 6 tot 17 januari 2019 wordt de grootste woestijnrally ter wereld gereden. Dit jaar staat de Dakar in het teken van zand, zand, zand en nog eens zand. 70% van de gehele Dakar bestaat uit zand etappes, zand happen gegarandeerd.

Mini X-raid

Het Mini X-raid team is natuurlijk niet zomaar een Dakar team. De het team heeft flinke ervaring in de uitputtende rally en wist de race van 2012 tot 2015 vier keer achter elkaar te winnen. Een bijzondere prestatie natuurlijk. Alleen wist het Mini team sinds 2015 geen Dakar Rally meer te winnen, daar wil het dit jaar verandering in brengen.

Mini gaat vol voor de winst

In de komende editie gaat Mini vol voor de winst. Dat doen ze niet alleen met de brute John Cooper Works auto’s maar ook met de aller beste coureurs. Mini heeft haar team versterkt met niemand minder dan: Carlos Sainz, Stéphane Peterhansel en Cyril Despress. Bij elkaar opgeteld zijn die drie mannen goed voor maar liefst 20 Dakar Rally titels. Peterhansel heeft de meeste op zijn naam staan, 13 in totaal! Mini heeft een bulk aan Dakar ervaring binnen gehaald en lijkt ons de kanshebber van het autoklassement.

Mini X-raid team compleet

Ervaring voor de winst

Mini haalt met deze drie mannen een bulk van ervaring binnen. Drie extreem goede riders die al jaren racen en de Dakar Rally uit hun duimpje kennen. Het lijkt ons meer dan logisch dat het Mini X-raid team het autoklassement gaat winnen. Met zoveel ervaring en topklasse coureurs moet het toch niet fout kunnen gaan? Het verbaast ons niets dat er op 17 januari drie Mini rijders op het podium staan.

Lees hier het Rally schema en check alle Nederlandse deelnemers van de Dakar Rally van 2019.

Reageer op artikel:
Dakar Rally 2019: Mini X-raid is de grote kanshebber
Sluiten