Voetbal 5 jan 2019 Jan De Raab

Dames voetbal: oud-internationals winnen het eerste Nieuwjaarswedstrijd

Bij de mannen is het al sinds 1923 een jaarlijkse traditie: de Nieuwjaarswedstrijd voor de oud-voetbalinternationals. Sinds dit jaar zijn het ook de dames die deze traditie vorm geven. In Haarlem wonnen de oudgedienden onder leiding van het trainersduo Vera Pauw en Andries Jonker met 4-3 van de Royal Haarlem All-Stars, een voor deze gelegenheid samengesteld team. Manon Melis scoorde twee maal, de overige doelpunten kwamen van Anouk Hoogendijk en Kirsten van de Ven.

Nieuwjaarswedstrijd is een groot succes

Het initiatief om de Nieuwjaarswedstrijd te organiseren kan op goedkeuring rekenen van de dames. Daphne Koster is in ieder geval al helemaal om: “De eerste helft was vermakelijk, de tweede een beetje rommelig, maar het was op zich fantastisch en voor herhaling vatbaar. We waren met allemaal meiden die bij het EK van 2009 in de halve finales hebben gestaan. Mooi om dan weer eens bij elkaar te komen en zo’n wedstrijd te spelen.”

Future Playing Rules

De Nieuwjaarswedstrijd werd gelijk aangegrepen om de Future Playing Rules in de praktijk toe te passen. Dit zijn nieuwe regels waarmee wordt geëxperimenteerd. Dit biedt de mogelijkheid om te zien hoe dit mogelijk in de toekomst kan worden ingevoerd. Zo bestaat de mogelijkheid om de ingooi te vervangen door een intrap of een dribbel. “Dat was wel even wennen”, aldus Koster. “Normaal weet je wel wat er bij een ingooi gebeurt, nu was het afwachten. Maar het brengt wel wat extra’s in het spel. Het zorgt voor meer snelheid en je bent niet in het nadeel bij een ingooi. Je kunt meteen dribbelen en schieten.”

Nos

Reageer op artikel:
Dames voetbal: oud-internationals winnen het eerste Nieuwjaarswedstrijd
Sluiten