Voetbal 22 mrt 2019 Jan De Raab

Damesvoetbal: Ajax wint en PSV verovert de koppositie

Niet alleen de heren van Ajax kunnen voetballen, ook de dames weten wat nodig is om een wedstrijd tot een goed einde te brengen. Tegen FC Twente wonnen de Amsterdamse dames met 2-0. De grote concurrent PSV wist in eigen huis te winnen van PEC Zwolle waardoor de Eindhovenaren net als de mannen van PSV nu koploper zijn.

De wedstrijd van AJAX tegen FC Twente ging lange tijd gelijk op tot Vanity Lewerissa kans zag om de openingstreffer op De Toekomst te realiseren. Een hoekschop van Kika van Es belandde via Twente-verdediger Bente Jansen wat gelukkig voor de voeten van Lewerissa, die op de doellijn de bal hard binnenschoot.

Ajax houdt de druk er op

Door de druk van de Ajax vrouwen kon FC Twente niet echt in de wedstrijd komen en al snel werd een dood spelmoment de Twentenaren fataal. Na een vrije trap van Lisa Doorn werd de druk op de defensie door Ajax opgevoerd. Een antwoord bleef echter uit waardoor Marjolijn van den Bighelaar de bal simpel in het net kon werken.

PSV neemt de leiding over

Voor PEC Zwolle, zou PSV een maatje te groot zijn. De ploeg die in de kampioensgroep nog geen enkele keer wist te winnen, zag na een eigen doelpunt van Shanel Smid al een doemscenario voltrekken. Binnen vier minuten keek de ploeg al tegen een achterstand aan en bleef zodoende lange tijd achter de feiten aan lopen. PSV wist de 1-0 stand als drukmiddel te gebruiken en wist kort na de rust de overwinning veilig te stellen.

Kayleigh van Dooren en Naomi Pattiwael voerden de score op tot 3-0 waarna Rebecca Doejaaren nog de eer voor PEC Zwolle te redden. Door de 3-1 zege is PSV de nieuwe koploper van de kampioensgroep, gevolgd door Ajax en FC Twente.

NOS

Reageer op artikel:
Damesvoetbal: Ajax wint en PSV verovert de koppositie
Sluiten