Formule 1 3 aug 2018 Raymon Mens 4

Klap voor Max Verstappen: Daniel Ricciardo verlaat Red Bull Racing

De vraag die iedereen al weken bezighoudt, is of Daniel Ricciardo al heeft bijgetekend bij Red Bull Racing. Het leek een kwestie van tijd voordat de teamgenoot van Max Verstappen zou verlengen, maar nu is er een haast ongelofelijke plottwist. Renault heeft vandaag namelijk aangekondigd dat Daniel Ricciardo vanaf volgend jaar bij hen instapt. Dat is op zijn minst een bijzondere switch, want de teams voeren een heftige concurrentietijd.

Ricciardo tekende in 2014 bij Red Bull Racing. In de afgelopen vier jaar heeft hij voor de Oostenrijkse renstal zeven races gewonnen. De laatste dit jaar in Monaco. Hij stond ook nog eens negenentwintig keer op het podium. Red Bull teambaas Christian Horner is vol lof over de inzet van de goedlachse coureur. “We respecteren zijn keuze om Red Bull te verlaten en wensen hem veel succes in de toekomst. We willen Daniel bedanken voor zijn toewijding en de rol die hij heeft gespeeld binnen ons team sinds 2014,” aldus Horner.

Nieuwe teamgenoot: Pierre Gasly of Esteban Ocon?

Door het onverwachte vertrek van Ricciardo is er ook de nodige onrust ontstaan. Pierre Gasly wordt waarschijnlijk de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Hij rijdt op dit moment bij het Italiaanse subteam Toro Rosso en heeft al de volle aandacht van Red Bull Racing. Zijn overstap ligt voor de hand, maar het is niet uitgesloten dat Sainz opnieuw de teamgenoot wordt van Max Verstappen.

Max Vertappen Pierre Gasly
Max Vertappen (links) en Pierre Gasly (rechts) – Klik/tap voor groter.

“We evolueren momenteel diverse opties voor ons team voordat we beslissen wie de teamgenoot van Max Verstappen in 2019 wordt,” zegt Red Bull. Ook voor de huidige coureurs van Renault is het nu gissen wat er gaat gebeuren. Het Franse Formule 1 team is namelijk ook in gesprek met Esteban Ocon van het zo goed als failliete Force India. Het is dus goed mogelijk dat we volgende seizoen twee nieuwe gezichten zien in de gele wagens.

Afscheid van Daniel Ricciardo

Het vertrek van Daniel Ricciardo is in ieder geval een grote klap voor het marketingteam van de fabrikant van energiedrankjes. De Australiër is namelijk zonder enige twijfel één van de, zo niet dé populairste coureur op de grid. Samen met Max was hij een perfect duo, maar dat is volgend jaar dus voorbij. Zonde, want onderstaande hilarische filmpjes gaan we echt missen.

Max Verstappen and Daniel Ricciardo Crazy Cart The Factory

Max Verstappen and Daniel Ricciardo are going a little stir crazy waiting for Formula One to return!

Reacties 0
Reageer op artikel:
Klap voor Max Verstappen: Daniel Ricciardo verlaat Red Bull Racing
Sluiten