Voetbal 21 mrt 2019 Jan De Raab

David Neres viert zingend zijn uitverkiezing van het nationale elftal

Het is voor veel voetballers een droom die uitkomt: geselecteerd te worden voor het nationale elftal. Het is een stap in de carrière van een voetballer die niet te plannen is, je wordt wel geselecteerd of juist niet. Hoe hard je ook traint, hoe mooi je assists ook zijn, als de bondscoach het niet ziet zitten gaat het hele feest niet door.

Nieuwe mijlpaal voor David Neres

Voor David Neres is het niet anders. De talentvolle Ajacied moest geduldig afwachten tot zijn tijd om te schitteren zou zijn aangebroken. Dat moment is dan ook sneller aangebroken dan hij had durven te dromen. De kwaliteiten van de 22-jarige rechtsbuiten zijn Adenor Leonardo Bacchi, de bondscoach van Brazilië niet ontgaan. Groot feest dus voor Neres die binnenkort dis een leuk aantal interlands op zijn CV kan toevoegen.

De selectie van Neres in het nationale elftal van Brazilië heeft echter meer voeten in de aarde. Zo is het uiteraard een gewoonte om je als nieuweling voor te stellen aan je nieuwe ploeggenoten. Samen met Alex Tilles die bij FC Porto onder contract staat is Neres een van de twee nieuwelingen in de Braziliaanse selectie.

Het traditionele welkomstlied

Voor de nieuwe toevoegingen is het niet alleen een nieuwe mijlpaal in hun carriere, het is ook een moment wat omgeven is door tradities. Zo is het een goede gewoonte dat nieuwe spelers zich niet alleen voorstellen door handen te schudden, ze krijgen ook de gelegenheid om hun vocale talenten te demonstreren. Zo zingt iedere nieuwe voetballer in het Braziliaanse elftal een lied en ook Neres kon er niet onderuit zo blijkt uit onderstaande video.

Esporte Interativo on Twitter

KKKKKKKK QUE RESENHA! David Neres cantando PIXOTE, Lucas Santos cantando NEGO NEY e teve até uma curiosidade sobre o Taffarel! Olha só como foi o trote dos novatos na Seleção 😂😂😂 Crédito: CBF TV https://t.co/rx4zeGUb3K

Na een korte toespraak van de buitenspeler van Ajax, zingt hij een nummer over onzekerheid omdat hij zelf een beetje onzeker is nu hij voor Brazilië gaat spelen. Dat hij daarbij de gehele selectie aan het lachen maakt is logisch. Gelukkig hoeven we dus niet bang te zijn dat hij een carrière als zanger ooit serieus zal nemen.

Nu

Reageer op artikel:
David Neres viert zingend zijn uitverkiezing van het nationale elftal
Sluiten