‘Frenkie de Jong naar Barcelona, Ajax stelt één voorwaarde’

Het regent al tijden geruchten over een transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Zijn club Ajax en Barça zouden nu zelfs een akkoord hebben gesloten, maar Ajax heeft wel één voorwaarde gesteld.

De Jong alleen zonder Champions League weg

De Amsterdammers zouden namelijk alleen afscheid willen nemen van De Jong als Ajax geen Champions League speelt. Als men in Amsterdam wel de groepsfase van het Europese miljoenenbal haalt, dan zou Ajax nog een jaartje willen wachten met het verkopen van hun ster.

Ajax speelt voorlopig nog in de voorrondes van de Champions League voor plaatsing voor het hoofdtoernooi. Komende dinsdag spelen de Godenzonen de tweede wedstrijd tegen Standard Luik in Amsterdam. De uitwedstrijd in Luik liep uit op een 2-2 gelijkspel. Teleurstellend voor de ploeg van Erik ten Hag, omdat Ajax de rust inging met een 0-2 voorsprong.

Dynamo Kiev of Slavia Praag

Mocht Ajax de derde voorronde tegen Luik doorkomen, dan wacht de vierde en laatste voorronde. Daarin is Dynamo Kiev of Sparta Praag de tegenstander. De tweede wedstrijden worden op 21 of 22 augustus en 28 of 29 augustus gespeeld. Als Ajax deze wedstrijden de sterkste is, plaatst het zich dus voor de Champions League. De laatste keer dat een Nederlandse ploeg zich via deze play-offs plaatste voor het hoofdtoernooi, was in 2010. Toen was Ajax te sterk voor achtereenvolgens PAOK Saloniki en Dynamo Kiev.

SportSportnieuws

Reageer op artikel:
‘Frenkie de Jong naar Barcelona, Ajax stelt één voorwaarde’
Sluiten