Voetbal 10 sep 2018 Jan De Raab

De schwalbe: zo moet het dus niet

Voetbal kan niet zonder theater en de bijbehorende dramatiek. Zonder die elementen zou zelf een klassieker uitmonden in een saaie vertoning van 9 minuten zonder hoogtepunten. Het zijn juist de karakters en de drive van de spelers om te winnen die zorgen voor spectaculaire momenten, vaak op de grens van het toelaatbare.

Voetbal is theater (in veel gevallen)

De echte grootheden zoals Neymar weten vaak exact hoe ver ze kunnen gaan, maar soms zie je situaties waarbij zelfs de meest door de wol geverfde supporter zijn wenkbrouwen moet fronsen. Zo speelt KS Pogoń Mogilno in de 3e liga in de Poolse competitie. Normaliter geen divisie waar je veel spektakel kan verwachten. Tot recent.

Een goed uitgevoerde schwalbe is net kunst

Terwijl de spelers de scheidsrechter omringen tijdens een wedstrijd, gooit een van de spelers van de tegenstander de bal de lucht in voor een Mogilno-speler om deze te vangen. De speler in kwestie vangt de bal en valt vervolgens op de grond alsof hij de bal recht in zijn gezicht heeft gekregen. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Bekijk het moment hieronder:

Kasia Futbol z Jajnikami on Twitter

Neymar to nic przy tym 😅 Unia Janikowo – Pogoń Mogilno (IV liga) https://t.co/uKOnswDkyU

Het lijdt geen twijfel dat de meeste spelers de kans om een penalty te versieren niet laten liggen, maar dit is wel het schoolvoorbeeld van een hele slechte ‘schwalbe’. We nomineren hem daarom graag tot voetbalflater van de eerste orde.

Reageer op artikel:
De schwalbe: zo moet het dus niet
Sluiten