Voetbal 1 nov 2018 Jan De Raab

De voorlopige voorselectie van Oranje onder Koeman is bekend

De droom gaat in vervulling voor Javairô Dilrosun. De twintigjarige speler van Hertha BSC maakt zijn debuut in de voorselectie van Oranje voor de Nations League-wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland. De aanvaller van Hertha BSC is daarmee de grote verrassing in de slectie van 31 namen die bondscoach Ronald Koeman bekend heeft gemaakt.

Dilrosun die dit seizoen uitkomst in de Duitse competitie voor de Berlijnse club  Hertha BSC valt in positieve zin op. De twintiger die snel een basisplaats wist te veroveren, komt uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde eerder in dienst van Machester United.

Ronald Koeman is onder de indruk

Dilrosun maakte dit seizoen al een bijzonder goede indruk in de Bundesliga. Met twee doelpunten en drie assists in acht wedstrijden, stond hij zelfs bovenaan in het spelerklassement van de september-editie van het voetbalmagazine Kicker.

De aanvaller geldt al langer als een groot talent. Vanaf Oranje onder 15 doorliep hij alle nationale jeugdelftallen en op zestienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar Manchester City. Ondanks het aanwezige talent kon hij niet doorstoten naar het eerste elftal. Voor Jong Oranje speelde hij tot nu toe vier wedstrijden.

Geen plaats voor Kongolo, Kluivert en Pröpper in de voorselectie

Dilrosun is de enige nieuweling in de voorlopige selectie van Koeman. Andere, relatief nieuwe namen zijn Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Steven Bergwijn (PSV) en Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge). Zij hebben al eerder hun debuut gemaakt bij Oranje en zijn opnieuw geselecteerd. Met het bekend worden van de voorselectie zijn er ook een aantal namen die nu buiten de boot vallen. Meest opvallende naam onder de uitvallers is de bij AS Roma spelende Justin Kluivert. Andere uitvallers zijn de geblesseerde Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) en Terence Kongolo (Huddersfield Town). Justin Kluivert zit wel in de voorselectie van Jong Oranje.

Hertha-aanvaller Dilrosun debuteert in voorlopige selectie Oranje

Reageer op artikel:
De voorlopige voorselectie van Oranje onder Koeman is bekend
Sluiten