Nieuws 14 sep 2018 Jan De Raab

Debuteren in een bekerwedstrijd: 32 – 0

Alle begin is moeilijk en vaak behaal je pas succes na veel vallen en opstaan. Het recent opgerichte zaterdagteam van de Drentse amateurclub Asser Boys heeft dat inmiddels mogen ervaren. Met een zeer positieve instelling heeft men de eerste bekerwedstrijd mogen afsluiten met een waar doelpuntenfestijn. In de wedstrijd tegen derde klasserAchilles 1894 werd het doel maar liefst 32 getroffen. Door de tegenstander wel te staan.

Asser Boys 1

Debuut

Het net opgerichte team had in eerste instantie een aanvraag ingediend bij de KNVB om toegelaten te worden tot de reservecompetitie. Dit verzoek werd afgewezen en dus mochten de Drentse amateurs aantreden tegen de grote jongens. Trainer Ronald Mulder wijt het dramatische resultaat aan een veelvoud van factoren zoals onervarenheid en conditiegebrek. Inmiddels is er aan gewerkt en met resultaat. De wedstrijd tegen Borger werd met ‘slechts’ 17-0 verloren. De heren hebben de stijgende lijn inmiddels dus wel te pakken, nu is het enkel wachten op het eerste doelpunt.

Geen absoluut voetbalrecord

Een uitslag van 32 – 0 is overigens geen record. Voor een absoluut record moeten we wel erg ver in de tijd terug gaan, in 1885 speelden de Engelse teams Arbroath – Bon Accord tegen elkaar en lieten een eindstand op het bord achter van 36 tegen 0. Voorlopig is het resultaat van de Asser Boys wel een Nederlands record. Die steken ze dus mooi in hun zak.

Reageer op artikel:
Debuteren in een bekerwedstrijd: 32 – 0
Sluiten