Atletiek 10 feb 2019 Jan De Raab

Denzel Comenentia plaatst zich met een persoonlijk record voor het WK atletiek

Kogelstoter Denzel Comenentia is een tevreden mens. Afgelopen zaterdag is de Nederlander er in geslaagd om te voldoen aan de limiet voor het WK atletiek outdoor. Met het verbeteren van zijn persoonlijk record kogelstoten verzekerde hij zich van deelname aan het WK atletiek wat voor komend najaar staat gepland en wordt gehouden in de hoofdstad van Qatar, Doha.

Nieuw record voor Comenentia

Met een afstand van 20,72 meter bij de indoorwedstrijd Tyson Invitational in het Amerikaanse Fayetteville verbeterde hij zijn oude record van 20,44 meter. De 23-jarige Amsterdammer voldeed daarmee nipt aan de eis voor deelnam aan het WK atletiek van 20.70 meter. De talentvolle atleet bewees zijn klasse door de wedstrijd in Amerika met gemak te winnen. De Amerikaan Cooper Campbell werd tweede met een worp van 18,55 meter.

Comenetia voldeed met zijn worp ook aan de eis voor deelname aan het EK indoor. Voor het EK geldt een andere limiet, namelijk 20.15 meter.

Comenentia wil als kogelslingeraar naar WK

Naast zijn plaatsing als kogelstoter, wil Comenentia zich ook plaatsen voor het onderdeel kogelslingeren op het WK atletiek in Doha. In 2018 was de Amsterdammer al de eerste Nederlandse kogelslingeraar op een EK sinds Hans Houtzager in 1946. In de Duitse hoofdstad wist Comenentia zich niet te plaatsen voor de finale en kwam hij niet in actie bij het kogelstoten.

Joris van Gool voldoet aan limiet

WK atletiek

Nederlander Joris van Gool voldeed eerder ook al aan de EK-limiet op de 60 meter sprint. Van Gool liet een tijd van 6,66 seconden noteren en voldeed hiermee exact aan de gestelde limiet voor het EK atletiek in Glasgow. In de finale ging hij nog een fractie sneller en werd hij tweede in 6,65.

De EK atletiek in Glasgow is van 1 tot en met 3 maart. De WK in Doha begint op 28 september en duurt tot 6 oktober.

NuSport

Reageer op artikel:
Denzel Comenentia plaatst zich met een persoonlijk record voor het WK atletiek
Sluiten