Voetbal 6 dec 2018 Jelle van Es

Deze 5 topspelers wonnen nog nooit een competitie

Het winnen van een competitie, dat is iets waar je als speler voor voetbalt. In het verleden zijn er heel wat grote namen geweest met een geweldige carrière, maar nog geen titel achter hun naam hebben staan. Dit zijn vijf opvallende namen.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar is één van de betere Nederlandse spitsen die we de afgelopen jaren hebben gezien. Na succesvolle jaren bij Heerenveen en Ajax besloot hij voor een buitenlands avontuur te gaan zonder een titel met die clubs te pakken. Vervolgens greep hij ondanks goede prestaties en Champion’s League-ervaringen ook mis bij Real Madrid, AC Milan en Schalke. Dit jaar kan hij alsnog een titel met Ajax pakken, maar dan moet de achterstand op PSV nog wel even goed gemaakt worden.

Klaas-Jan Huntelaar

Juan Mata

De Spanjaard Juan Mata heeft bij een aantal topclubs gespeeld, maar elke keer precies op het verkeerde moment. Of misschien ligt het wel aan hem. Hij begon bij Valencia om daarna een overstap te maken naar Chelsea. Twee jaar voor de komst en een jaar na zijn vertrok werd die club kampioen. Inmiddels speelt hij bij Manchester United. Daar kwam hij het jaar na het laatste kampioenschap van de club en sindsdien doet het team enkel mee voor de ere-prijzen.

Juan Mata

Marco Reus

Marco Reus is nog maar 29 jaar en heeft zodoende nog alle tijd om een grote prijs te pakken. Toch was het de verwachting dat hij inmiddels zou grossieren in prijzen. Het is één van de grootste talenten op de Duitse velden, maar op één of andere manier is het bij zijn club Borussia Dortmund steeds net niet. Ook helpt het niet dat Reus veel blessureleed heeft gekend. Daardoor mistte hij het door Duitsland gewonnen WK in 2014. Dit jaar zou hij zijn eerste titel kunnen pakken, want Borussia Dortmund staat met zeven punten voorsprong momenteel eerste in de Bundesliga.

Marco Reus

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann werd dit jaar met Frankrijk wereldkampioen en zodoende kun je zeggen dat hij zijn grootste prijs al binnen heeft. Na een mooi begin bij Real Sociedad, kwam hij in 2014 terecht bij Atletico Madrid, net een jaar nadat de club Barcelona en Real Madrid achter zich wist te laten en kampioen van Spanje werd. Sindsdien doet Atletico op nationaal en internationaal gebied goed mee, maar is er geen nieuw kampioenschap gewonnen. Wel wisten zij de Europa League te winnen, dus ook een Europese prijs heeft Griezmann met zijn club gepakt.

Antoine Griezmann

Fernando Torres

Fernando Torres is het Spaanse wonderkind dat na een aantal succesvolle jaren bij Ateletico Madrid naar Liverpool verhuisde. Daar scoorde hij in 102 wedstrijden maar liefst 65 keer, maar won hij niks. Vervolgens verhuisde hij naar Chelsea en daar ging het eigenlijk mis. In 110 wedstrijden kwam hij toen maar tot 20 doelpunten en ook daar werd er niks gewonnen. Vervolgens heeft hij gespeeld met AC Milan en daarna weer bij Atletico Madrid, maar ook daar viel er niks te winnen. Momenteel speelt hij bij het Japanse Sagan Tosu en strijdt hij daar tegen degradatie, dus komt er ook daar geen titel bij.

Fernando Torres
Reageer op artikel:
Deze 5 topspelers wonnen nog nooit een competitie
Sluiten