Voetbal 7 dec 2018 Jelle van Es

Deze 5 topspelers wonnen nooit de Gouden Bal

Afgelopen week werd duidelijk dat Luka Modrić de Gouden Bal won en daarmee werd uitgeroepen tot de beste voetballer ter wereld. Daarmee kwam er een einde aan het stuivertje wisselen tussen Ronaldo en Messi. Deze laatste twee spelen in de laatste periode van hun imposante carrière en zijn voetballers gebleken van een ander niveau. Ondanks dat zij zo enorm goed waren, zijn er zeker andere voetballers geweest die wat ons betreft ook de Gouden Bal hadden mogen winnen.

Arjen Robben

We trappen het rijtje af met Arjen Robben, zonder twijfel de beste Nederlandse voetballer van de afgelopen tien jaar. Natuurlijk, Wesley Sneijder is ook een hele goede, maar het is Robben die eigenlijk zijn hele carrière op een ongekend hoog niveau heeft gespeeld. Hij was verantwoordelijk voor vele successen van het Nederlandse elftal en heeft met zijn clubs eigenlijk alles gewonnen wat er te winnen valt. En nog altijd maakt hij de meest waanzinnige doelpunten. Als Messi en Ronaldo er niet waren geweest, had hij hem zeker een keer gewonnen.

Arjen Robben

Andres Iniesta

Andres Iniesta is een ook absolute klasbak, die ongelofelijk belangrijk is geweest voor Barcelona in zijn gouden periode en eigenhandig Spanje in 2010 wereldkampioen maakte (en dat doet nog altijd pijn). Hij had een belachelijk goed veldinzicht en kon met een splijtende pass de spits in een niet te missen kanspositie zetten. Hij was er een aantal keer dichtbij, maar kreeg nooit de hoogste eer en dat is het enige wat ontbreekt in zijn prijzenkast.

Andres Iniesta

Gianluigi Buffon

De beste keeper van de afgelopen tien jaar is wat mij betreft Gianluigi Buffon. De Italiaanse sluitpost heeft ook bijna alles gewonnen wat je kon winnen. Drie keer stond hij in de finale van de Champions League, maar daar verloor hij helaas ook drie keer, dus dat is wat er ontbreekt. Met zijn 40 jaar is hij aan het einde van zijn carrière, waarbij hij voornamelijk bij het Italiaanse elftal en Juventus successen kende. Helaas voor hem gooien keepers nooit hoge ogen in verkiezingen, de prijzen gaan meestal naar aanvallers en middenvelders. Maar in mening elftal van het jaar stond hij knap op doel.

Gianluigi Buffon

Zlatan Ibrahimovic

De koning van het voetbal heeft geen individuele prijzen nodig, aldus Zlatan Ibrahimovic. Zijn prijzenkast is gevuld met verschillende landstitels en bekers. En zijn vele doelpunten is hetgeen waar we hem straks aan zullen herinneren. Toch had het wel mooi geweest als hij ook de prijs ooit had gewonnen. Het had net wat meer bevestiging voor hem kunnen zijn.

Zlatan Ibrahimovic

Thierry Henry

De laatste is een speler die schitterde voordat we verliefd werden op spelers als Messi en Ronaldo. Zeker in de periode dat Thierry Henry speelde met Dennis Bergkamp was het een feest voor het oog. Bergkamp was balvast en had de techniek, Henry de snelheid en de killersmentaliteit. Elke keer als ik een spits vanuit de buitenkant van de zestien de bal in de verre hoek zie krullen, dan kan ik alleen maar denken aan Henry en hoe goed hij daar in was. Een absolute topspeler en bovendien een zeer sympathieke vent.

Thierry Henry
Reageer op artikel:
Deze 5 topspelers wonnen nooit de Gouden Bal
Sluiten