Voetbal 28 nov 2018 Jan De Raab

Deze international heeft het grootste scorend vermogen (en het is niet Messi)

En de international met het grootste scorende vermogen is ….. geen Christiano Ronaldo of Lionel Messi. Vergeet gerust de gevestigde namen uit de voetbalwereld. Het is namelijk niemand minder dan de trots van Qatar genaamd Bagdad Bounedjah. Ehh…wie?

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo zijn goede voetballers maar zij halen dus niet het aantal doelpunten die de voor Algerije uitkomende Bounedjah wel bij elkaar weet te sprokkelen. De twee winnaars van de Gouden bal hebben bij elkaar 75 maal het net weten te raken in interlands. De Algerijn daarentegen schopt er doodleuk 40 in. In zijn eentje dus.

De 26-jarige speelt voor Al-Sadd in Qatar naast de levende legende Xavi Hernandez. Als Algerijns international maakt hij dus een degelijke indruk als we uitgaan van het aantal doelpunten in een seizoen. Kwalitatief gezien komt hij ongetwijfeld tekort in vergelijking met grootheden als Ronaldo of Messi, maar toch..scoren kan hij in ieder geval wel.

Maar liefst 81 goals in 65 wedstrijden

Bounedjah, die in het verleden kon rekenen op belangstelling vanuit Leeds, scoorde maar liefst 81 goals in 65 optredens voor Al Sadd, waaronder maar liefst zeven keer in een wedstrijd tegen Al Arabi. De wedstrijd eindigde overigens in een 10-1 overwinning.

Er zijn echter meerdere onbekende spelers die een bijzonder record weten te vestigen. De Indiase Sunil Chettri bijvoorbeeld. Hij is goed voor 66 goals in 103 interlands voor zijn land en komt eigenlijk net na  Messi en Ronaldo wat betreft het hoogst aantal doelpunten in interlands voor actieve spelers.

Reageer op artikel:
Deze international heeft het grootste scorend vermogen (en het is niet Messi)
Sluiten