Voetbal 21 sep 2018 Marlon Labrie

Deze Nederlanders spelen dit seizoen in de UEFA Europa League

Dit seizoen doen er geen Nederlandse clubs mee in de UEFA Europa League. Dat vinden wij natuurlijk een gemis. Alleen Ajax en PSV houden de Nederlandse trots hoog in Europa, alleen spelen die clubs in de Champions League. Teams als Feyenoord, AZ en Vitesse kwamen helaas niet door de EL voorrondes heen. Ondanks dat er geen Nederlandse clubs meedoen, spelen er veel Nederlanders in de EL. Hier een overzicht van de resultaten van de Nederlanders in de Europa League.

Omdat we dit seizoen geen aandacht kunnen schenken aan Nederlandse clubs in de EL besteden we de aandacht aan de Nederlandse spelers. Er doen best veel Nederlanders mee in Europa, de resultaten bespreken we hier.

Scorende Nederlanders

Strootman VS Willems en de Guzman

De net naar Olympique Marseille overgestapte Kevin Strootman speelde in een leeg Stade Vélodrome tegen zijn Nederlandse collega’s van Eintracht Frankfurt. Bij Eintracht spelen Jetro Willems en Jonathan de Guzman. Omdat de Marseille fans zich hadden misdragen in de EL finale van vorig jaar werd de club beboet en moest één wedstrijd zonder fans spelen. Marseille begon goed en kwam razendsnel op voorsprong door een prima spitsengoal. Jetro Willems pakte een rode kaart en uiteindelijk won Eintracht zelfs met 1-2. Prima begin voor de Duitsers.

Jeremain Lens en “rode” Ryan Babel

Besiktas mocht gisteravond in eigen huis aantreden tegen het Noorse Sarpsborg 08. De Nederlanders eiste de hoofdrol op. Lens en Babel (nog steeds met rood haar) scoorde allebei en trokken een 3-1 overwinning over de streep. Prima wedstrijd van de Nederlanders in Turkse dienst.

Quincy Promes

Promes kwam op het laatste moment over van Spartak Moskou naar Sevilla FC. De Spanjaarden moesten gisteren tegen Standard Luik. Een bekende natuurlijk, die zijn in de EL beland nadat Ajax ze in eigen huis met 3-0 naar huis had gestuurd. Het team van Quincy won gemakkelijk met 5-1! Promes kwam nog niet tot scoren maar beleefde een gemakkelijke avond.

Diego Biseswar en Elvis Manu

Biseswar en Manu zijn ook in de Europa League beland. De oud Feyenoorders spelen bij wat kleinere clubs maar dat mag de pret niet drukken. Diego Biseswar zat bij PAOK Saloniki wat verloor van Chelsea (0-1) de gehele wedstrijd op de bank. Elvis Manu verloor ook. Het Turkse Akhisar Belediyespor verloor ook met 0-1 maar Elvis Manu mocht nog wel invallen na zestig minuten.

Jody Lukoki

Het Bulgaarse Ludogorets verloor in eigen huis van Bayer Leverkusen. Lukoki gaf samen met zijn collega’s een 2-0 voorsprong uit handen en verloor uiteindelijk met 2-3 in eigen huis. Jody speelde de gehele wedstrijd maar helaas kon hij geen goaltje meepikken.

Meer over de UEFA Europa League? De leukste tweets check je hier

Ad.nl

Reageer op artikel:
Deze Nederlanders spelen dit seizoen in de UEFA Europa League
Sluiten