Nieuws 10 okt 2018 Jelle van Es

Deze vijf NBA-teams lijken te gaan strijden om de titel

Op 16 oktober is het zover. Dan wordt in de Verenigde Staten het nieuwe seizoen van de NBA afgetrapt. Op de openingsavond zien we gelijk twee topwedstrijden met de Philadelphia 76ers die het opnemen tegen de Boston Celtics en de Oklahoma City Thunder reist af naar de Golden State Warriors. En in de dagen daarna moeten ook de 26 andere teams aan de bak. In 82 wedstrijden moeten de beste acht per Conference zich zien te plaatsen voor de Playoffs, om daarna in de Finals te beslissen wie het kampioenschap wint. Maar dan zijn we al weer een paar maanden verder. Voordat het zover is, zetten we vijf teams in de spotlight die dit jaar lijken te strijden voor het kampioenschap.

Golden State Warriors

De kampioen van 2015, 2017 en 2018 lijkt ook dit jaar de belangrijkste ploeg te zijn om het kampioenschap te winnen. Nog altijd spelen de sterren Kevin Durant, Stephen Curry, Draymond Green en Klay Thompson bij de ploeg. En nu hebben ze met DeMarcus Cousins ook nog eens één van de beste Centers uit de NBA. Cousins is nog wel geblesseerd, maar de verwachting is dat hij over een paar weken kan gaan spelen. Met die starting five zouden ze eigenlijk al een compleet team voor de All-Star-game kunnen gaan vormen. Op de bank hebben ze ook nog Andre Iguodala, Jonas Jerebko en Shaun Livingston die voor punten kunnen zorgen.

NBA

Los Angeles Lakers

De afgelopen jaren is het de Los Angeles Lakers niet gelukt om zich te plaatsen voor de Playoffs. Als gevolg daarvan hebben ze in de jaarlijkse Draft telkens redelijk snel een speler mogen kiezen. Qua talent zijn Lonzo Ball, Brandon Ingram en Kyle Kuzma uit het juiste hout gesneden. Het ontbrak het team echter aan een echte ster. In de Free Agency lukte het het team om de grootste vis in de vorm van LeBron James binnen te halen. Sinds 2006 wist James elk jaar de Playoffs te halen en werd hij drie keer kampioen en stond hij de laatste acht jaar in de NBA Finals. Met zijn kracht en het talent zouden de Lakers ver kunnen komen. Daarnaast heeft het team echte knokkers binnen gehaald in de vorm van Rajon Rondo, Lance Stephenson en Michael Beasley. Spelers die als het nodig is echt tot het gaatje gaan en hun directe tegenstander helemaal gek kan maken.

NBA

Houston Rockets

Het afgelopen seizoen waren de Houston Rockets op de Golden State Warriors na het beste team. In de Conference Finals was de strijd tussen deze twee teams enorm spannend. De uiteindelijke finale tussen de Warriors en de uitgebluste Caveliers viel daarna tegen. Dit jaar willen de Houston Rockets aan de hand van de MVP van vorig jaar James Harden wraak. Net als vorig jaar wordt hij daarin bijgestaan door één van de beste Point Guards van dit moment in de vorm van Chris Paul. Carmelo Anthony is er na een teleurstellend seizoen bij de Thunder ook bijgekomen en met de contractverlenging van Clint Capela heeft het team ook een uitstekende Center in huis. Op de bank heeft men ook nog spelers als Eric Gordon. PJ Tucker en Gerald Green zitten, die voor de nodige driepunters kunnen zorgen.

NBA

Boston Celtics

De bovenste drie teams komen uit in de Western Conference, die ook dit seizoen weer het sterkste is. Maar in de Eastern Conference zien we ook een aantal serieuze uitdagers. Vorig jaar had het team al in de NBA Finals moeten komen, maar daar kwam in de eerste wedstrijd gelijk een streep door toen Gordon Hayward zwaar geblesseerd raakte en het hele seizoen miste. Het hielp ook niet dat Kyrie Irving op het laatst ook geblesseerd uitviel en de Playoffs miste. Dit jaar zijn beide spelers gezond en hebben jonge spelers als Jaylen Brown en Jayson Tatum een jaar extra ervaring. Zonder twijfel het team dat op papier in het Oosten het sterkste is.

NBA

Philadelphia 76ers

De Boston Cetlics hebben twee grote uitdagers in de Eastern Cofnerence in de vorm van de Toronto Raptors, waar voormalige Spurs-speler Kawhi Leonard voor uitkomt, en de Philadelphia 76ers. In deze top vijf kiezen we voor de laatste. ‘The Process’ is daar al een paar jaar bezig, waarbij het team dankzij hoge draft-picks goede spelers kon kiezen. Vervolgens raakte die gelijk geblesseerd, waardoor het seizoen daarop weer alles misging en er opnieuw een hoge Draft-pick kon worden genoteerd. Vorig seizoen zagen we hoe goed hoge picks Joel Embiid en Ben Simmons waren wanneer ze gezond zijn en ook de nummer 1 pick van de Draft van 2017 Markelle Fultz liet potentie zien, ondanks blessureleed. Met de talenten die een jaar verder zijn in combinatie met de driepunters van JJ Reddick heeft het team een goede kans om heel ver te komen.

Reageer op artikel:
Deze vijf NBA-teams lijken te gaan strijden om de titel
Sluiten