Formule 1 15 feb 2019 Jan De Raab

Dit hem dan, de SF90 waarmee Ferrari nieuw succes hoopt te behalen

In navolging van topteams als Red Bull en Mercedes heeft nu ook Ferrari de nieuwe wagen aan het publiek getoond. De SF90 van Scuderia Ferrari is een eerbetoon aan de negentigste verjaardag van het team. Met de nieuwe wagen én het verjongde coureurs duo heeft Ferrari alles in huis om een serieuze gooi te doen naar de wereldtitel. Voor Sebastian Vettel en supertalent Charles LeClerc is de opdracht voor 2019 helder: de renstal aan de eerste wereldtitel sinds 2008 helpen.

Vettel: vijfde Formule 1 seizoen bij Ferrari

Voor Sebastian Vettel is het alweer zijn vijfde seizoen als Ferrari-coureur. De viervoudig wereldkampioen is er in de vier voorgaande jaren niet in geslaagd om voor Ferrari de titel in huis te halen. In zijn tijd bij Red Bull Racing was dat geen probleem. Het hebben van een snellere wagen is dus geen garantie voor succes. Ondanks het uitblijven van aansprekende resultaten, is de Duitser nog steeds optimistisch: “Het team is op de goede weg. Vorig seizoen was dat al duidelijk. Dit jaar gaan we verder. Als ik naar de SF90 kijk, lijkt alles op zijn plek gevallen. Alle details kloppen. Het is een opwindende auto.”

Ferrari

Afgeslankt

De SF90 is uiteraard voorzien van de bekende Ferrari rode kleur, toch oogt de wagen net iets anders. Zo is de bolide aan de achterzijde iets afgeslankt en is de kleur niet felrood, maar heeft het een matte glans. Tijdens de wintertest in Barcelona zullen we weten hoe de wagen er in het daglicht uitziet. De wintertesten staan in ieder gepland voor volgende week en zullen worden verreden op het Circuit de Catalunya. Dan zien we ook de definitieve versies van teams als Red Bull en Mercedes.

Problemen binnen team Ferrari

De teampresentatie van Ferrari werden de laatste tijd veelal overschaduwd door allerlei bijzaken. Zo waren er wel mooie plannen en nog mooiere woorden, maar de prestaties bleven uit. Ook in het team zelf rommelt het behoorlijk. Zo was Maurizio Arrivabene het eerste slachtoffer van de mindere prestaties.

Ferrari SF90

Een opvolger voor Arrivabene is inmiddels gevonden in de vorm van Mattia Binotto. Hij weet wat er van hem wordt verwacht: een van de twee wereldtitels in de wacht slepen. Het gaat dus niet om de wereldtitel op zich. Het winnen van de constructeurstitel zou ook een behoorlijke prestatie zijn.

Kimi Räikkönen

Opvallend binnen het team van Ferrari is het vervangen van Kimi Räikkönen door de veel jongere LeClerc. De 21-jarige Fransman is de generatiegenoot van Max Verstappen en was zelfs zijn opvolger in het Nederlandse Formule 3-team VAR (Van Amersfoort Racing). Voor teambaas Frits van Amersfoort was het al direct duidelijk dat LeClerc een grote toekomst als coureur tegemoet zou gaan. “Zowel Max als Charles hebben de unieke gave om steeds net iets meer uit een auto te halen dan de rest. Het zijn onderscheidende coureurs. Prachtig dat ze nu allebei in een topteam zitten.”

 

NOS

Reageer op artikel:
Dit hem dan, de SF90 waarmee Ferrari nieuw succes hoopt te behalen
Sluiten