Formule 1 6 nov 2018 Jelle van Es

Dit zijn de laatste drie stoeltjes voor de F1 in 2019

Dit jaar was een mooi jaar in de Formule 1 met een paar mooie races en zeker na de zomer een fantastische serie aan resultaten voor Max Verstappen. Daarnaast is het ook een jaar dat we ons zullen herinneren als een grote stoelendans, waarbij veel coureurs van plek verwisselden. Zo besloot Ricciardo volgend jaar voor Renault te rijden, ging Carlos Sainz naar McLaren, kwam Gastly terecht bij Red Bull Racing en verwisselden Raikkonen en LeClerc bij Ferrari en Sauber van plaats. En nu zijn er nog drie plekken die voor volgend jaar ingevuld moeten worden. Drie stoeltjes waar veel rijders nog op azen.

De laatste stoeltjes in de F1 van 2019

Het meest saaie van alle stoeltjes is die van Force India. Dit jaar werd het team overgenomen door een reeks investeerders, waaronder de vader van Lance Stroll. Het is eigenlijk een uitgemaakte zaak dat de matige Williams-rijder daar volgend jaar voor gaat rijden en het dan mag opnemen tegen Sergio Perez. De talentvolle Esteban Ocon is daarbij de kind van de rekening en mag vertrekken.

F1

Ocon hoopt nog altijd een stoeltje bij Williams te bemachtigen, dat rijdt met Mercedes-motoren. Ocon is een rijder die in de toekomst waarschijnlijk zelf in een Mercedes terecht komt, maar momenteel zitten daar nog Hamilton en Bottas in. Bij Williams rijdt volgend jaar George Russell die overkomt uit de Formule 2. De tweede stoel leek lang te zijn weggelegd voor Sergey Sirotkin, die veel geld mee zou brengen. Het probleem is alleen dat zijn sponsoren niet snel betalen. Mocht het geduld bij Williams op zijn, dan zou Ocon alsnog daar kunnen gaan rijden. Daarnaast zou testrijder Robert Kubica ook nog altijd een naam zijn die het tweede stoeltje kan gaan pakken.

F1

Het derde stoeltje dat nog vrij is, ligt bij Toro Rosso. Daar vertrekt Gastly en komt volgend jaar de Rus Daniil Kvyat weer terug. Het tweede stoeltje kan worden ingevuld door Brendon Hartley, maar zijn resultaten zijn dit jaar niet heel erg sterk. Uit het talentenprogramma zou je kunnen kijken naar Alexander Albon, maar die heeft nog niet genoeg punten voor zijn superlicentie en is het maar even afwachten of zijn resultaten in de laatste Formule 2-wedstrijden daar goed genoeg voor zijn.

F1

Kortom er speelt nog heel wat en het wordt interessant om te zien hoe het uiteindelijk in elkaar gaat vallen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de laatste drie stoeltjes voor de F1 in 2019
Sluiten