Voetbal 22 nov 2018 Jelle van Es

Dit zijn volgens ons de mooiste voetballogo’s

Elke voetbalclub heeft er één: een logo. In de meeste gevallen is het niet meer dan de naam van de club en de kleuren waarin het team speelt. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen en heb je soms echt prachtige plaatjes. Van alle clubs van de wereld zijn dit een paar van de mooisten wat ons betreft.

Boca Juniors

Het logo van Boca Juniors is er eentje die in beweging is. Voor elk kampioenschap die de club heeft behaald, wordt er een ster op het logo geplakt, waardoor je gelijk ziet hoeveel titels er zijn behaald.

Orlando Pirates

De Zuid-Afrikaanse club de Orlando Pirates is gevestigd in Johannesburg en heeft er voor gekozen om een logo te gebruiken die angst bij zijn tegenstanders inboezemt. Gewoon een doodskop en een paar botten. Dan weet je dat het knokken wordt op het veld.

AS Roma

Het logo van AS Roma is een prachtige ode aan het ontstaan van de stad Rome. Je ziet de Wolf die de kinderen Romulus en Remus voedt, die later de stad Rome hebben opgericht. Daarnaast zijn de kleuren van AS Roma gewoon mooi.

Oldham Athletic

In de lagere divisies van het Engelse voetbal vind je heel wat mooie logo’s. Oldham Athletic komt uit op het vierde niveau en dat is doodzonde, want zodoende zien we de coole uil eigenlijk alleen maar in onze potjes Football Manager.

Liverpool

Liverpool is een absolute klassieker onder de clubs en het logo is dat ook. Het ademt alles uit dat de club is. Je ziet de slogan van You’ll Never Walk Alone, de prachtige vogel, het brandende vuur voor de slachtoffers van het vreselijke Hillsborough incident en de clubkleuren.

Birmingham City

Birmingham City is één van de oudere clubs in Engeland. In werd de club opgericht en sindsidien is het logo altijd wel hetzelfde gebleven. De twee ballen staan voor de wereld en het voetbal en dat mixt goed met elkaar.

Guangzhou Evergrande

In de Chinese competitie vinden we de club Guangzhou Evergrande. Het logo bestaat uit een soort vurige tijger en een bal die in de fik staat. Wat het echter mooi maakt, is de heerlijke slogan Be the Best Forever. Gewoon omdat het kan.

Ajax

De hardcore fans van Ajax zien graag het oude logo terugkeren en daar is wat voor te zeggen. Toch heeft het huidige logo van Ajax iets heel moois. De Griekse held Ajax is in het huidige logo getekend met elf verschillende strepen, welke staan voor de elf spelers die voor de club op het veld komen te staan.

logo
Reageer op artikel:
Dit zijn volgens ons de mooiste voetballogo’s
Sluiten