Tennis 20 aug 2018 Imre Himmelbauer

Djokovic heeft na winst in Cincinnati ‘Career Golden Masters’ binnen

Novak Djokovic heeft een unieke prestatie geleverd. Hij is de eerste speler ooit die alle negen masterstoernooien minstens één keer te winnen, de zogenoemde ‘Career Golden Masters’. De Serviër won in Cincinnati in de finale van Roger Federer en schreef daarmee het laatste toernooi dat hij nodig had op zijn naam.

De masterstoernooien worden na de Grand Slams gezien als de meest prestigieuze toernooien in het tennis. Djokovic won de andere acht toernooien al minstens twee keer, maar trok aan Cincinnati vaak net aan het kortste eind. De Serviër kwam voor zijn winst wel al vijf keer in de finale, maar werd toen telkens afgetroefd. Drie keer was de huidig verliezend finalist Federer te sterk, twee keer moest Djoko zijn meerdere erkennen in Andy Murray.

Winst Djokovic symbolisch

De winst in Cincinnati is symbolisch voor de terugkeer van Djokovic. De toptennisser was een tijdje het spoor compleet bijster en viel ver buiten de top 10. Inmiddels lijkt hij weer helemaal terug: hij won dit jaar al Wimbledon (in de finale was hij met 6-2, 6-2, 7-6 te sterk voor Kevin Anderson) en staat weer comfortabel in de top 10 van de ATP.

Overigens was er bij het vrouwentoernooi in Cincinnati Nederlands succes. Kiki Bertens wist in de finale te stunten tegen de wereldwijde nummer 1 Simona Halep: 2-6, 7-6 (2), 6-2. Bertens was eerder nooit verder gekomen dan de tweede ronde in Cincinnati.

Reageer op artikel:
Djokovic heeft na winst in Cincinnati ‘Career Golden Masters’ binnen
Sluiten